search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50
MENU CLOSE

Απίστευτο! Εντοπίστηκε ένα νέο είδος ανθρώπου στην Ινδονησία (Video/Photos)

27.04.2022 12:14
lianbua_new

Μπροστά σε ένα εύρημα που αλλάζει τα δεδομένα για τους ανθρωπολόγους, βρέθηκε μια ομάδα επιστημόνων που ερευνούσαν ένα σπήλαιο στην Ινδονησία: Ανακάλυψαν σκελετούς που ανήκουν σε ένα είδος ανθρώπου που μέχρι τώρα δεν είχε εντοπιστεί και μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι αυτά  τα πλάσματα μπορεί να ζουν στις ζούγκλες μέχρι και σήμερα.

Ήταν το 2003 όταν οι Βρετανοί επιστήμονες ερευνούσαν το ασβεστολιθικό σπήλαιο Λιανγκ Μπούα στο απομακρυσμένο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανθρώπινο σκελετό που ήταν θαμμένος στο έδαφος. Η προσεκτική εξέταση του ευρήματος οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι βρίσκονταν «πρόσωπο με πρόσωπο» με ένα νέο είδος του ανθρώπινου γένους.

Liang Bua team

Ο σκελετός ανήκε σε γυναίκα που είχε ύψος περίπου ενός μέτρου και οι επιστήμονες αποκάλεσαν το είδος αυτό «Χόμπιτ», από το έργο του Τόλκιν. Η επιστημονική ονομασία είναι Homo floresiensis.

Ο καθηγητής Πίτερ Μπράουν, του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας δήλωσε ότι θα ήταν λιγότερο έκπληκτος αν είχε ανακαλύψει εξωγήινο.

Liang Bua team

Το συγκεκριμένο είδος ανθρώπου είναι πιθανότατο να συνυπήρχε στο νησί με τον σύγχρονο άνθρωπο και μάλιστα ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μέλη φυλής που ίσως εξακολουθεί να κρύβεται στη ζούγκλα του νησιού!

Οι έρευνες των επιστημόνων στο σπήλαιο Λιανγκ Μπούα έφεραν στο φως συνολικά 13 σκελετούς με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτοί οι «χόμπιτ» είχαν ύψος που έφτανε μέχρι το 1,2 μέτρα.

Liang Bua team

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την ανακάλυψη και την τεκμηρίωση της παρουσίας του Homo floresiensis στο νησί Φλόρες, εξακολουθούν να κυκλοφορούν φήμες και να εκφράζονται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες αυτό το είδος ανθρώπου δεν χάθηκε ποτέ και πιθανώς να υπάρχει κάποια φυλή που ζει στα απομακρυσμένα βουνά της ανατολικής Ινδονησίας.

Ο Δρ Γκρέγκορι Φορθ, Βρετανός καθηγητής ανθρωπολογίας δήλωσε ότι υπάρχουν μαρτυρίες περίπου 30 ατόμων που λένε πως είδαν αυτή την φυλή σε απομακρυσμένα σημεία της ζούγκλας. «Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ένα ανθρώπινο είδος που δεν είναι sapiens έχει επιζήσει στο νησί Φλόρες μέχρι σήμερα ή έστω μέχρι πολύ πρόσφατα», δήλωσε ο καθηγητής Γκρέγκορι Φορθ.

Η τελευταία μαρτυρία ανήκει σε μία κάτοικο του νησιού Φλόρες, που υποστήριξε ότι το 2017 είδε να διασχίζει ένα χωράφι ένας άνθρωπος που έμοιαζε με πίθηκο.

Ένας άλλος χωρικός, ο Τέγκου, που ζει στο νησί, ισχυρίστηκε ότι είδε ένα πλάσμα «με ανθρώπινο πρόσωπο, του οποίου το γυμνό σώμα ήταν σκεπασμένο με λεπτές τρίχες σαν κουταβιού». Ο Τέγκου είπε πως αυτό το πλάσμα «δεν θα μπορούσε να είναι πίθηκος, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι και άνθρωπος», σύμφωνα με τον Δόκτωρα Φορθ.

Το 2017 επίσης μοτοσυκλετιστές στη βόρεια Σουμάτρα κατέγραψαν σε βίντεο την εμφάνιση ενός γυμνού άνδρα, ο οποίος μόλις τους είδε εξαφανίστηκε στην πυκνή ζούγκλα. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύεται ότι ανήκει στην φυλή Μάντε.

Το βέβαιο είναι πως τα ευρήματα στο σπήλαιο Λιανγκ Μπούα του νησιού Φλόρες υποχρεώνουν τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν τις υφιστάμενες θεωρίες για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Διαβάστε επίσης:

Εξαγορά Twitter από τον Μασκ: Ένα δισ. δολάρια αποζημίωση εαν ναυαγήσει το deal

Η Gazprom κλείνει την κάνουλα φυσικού αερίου στην Πολωνία που αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια

Μητσοτάκης – Κάρολος: Τηλεδιάσκεψη με το Ελληνικό Συμβούλιο του οργανισμού Sustainable Markets Initiative

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50