search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:00
MENU CLOSE

Απίστευτο: Επιβάτης προσγείωσε αεροπλάνο ενώ δεν είχε καμία εμπειρία (video)

11.05.2022 16:16
cessna_new
credit: pixabay

Μια απίστευτη ιστορία με κάποιον που προσγείωσε μικρό Τσέσνα ενώ δεν είχε καμία απολύτως εμπειρία από αεροσκάφη, εκτυλίχθηκε στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιστεύεται μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό.

Ο επιβάτης, που δεν είχε ιδέα από αεροπλάνα, βρισκόταν στο Τσέσνα όταν ο πιλότος παρουσίασε πρόβλημα υγείας και κατάφερε να το προσγειώσει με την βοήθεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Το μικρό αεροπλάνο, τύπου Cessna Caravan, πετούσε πάνω από την Φλόριντα, περίπου 70 μίλια πριν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς. Ο πιλότος παρουσίασε πρόβλημα υγείας και ο επιβάτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι ο πιλότος «δεν είχε επαφή».

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επενέβησαν αμέσως και είπαν στον επιβάτη πώς μπορούσε να κρατήσει σταθερή πορεία, πετώντας πάνω από την ακτή μέχρι να φτάσει στο αεροδρόμιο, όπου ενεργοποιήθηκε η διαδικασία «αρπαγής» του μικρού αεροπλάνου από ειδικές δαγκάνες, μέχρι που ακινητοποιήθηκε στο έδαφος, σύμφωνα με την Mirror.

«Έχω μια σοβαρή κατάσταση εδώ», ακούγεται να λέει ο επιβάτης στον ασύρματο, «ο πιλότος λέει ασυναρτησίες. Δεν έχω ιδέα πως πετούν τα αεροπλάνα».

Οι ελεγκτές του ζήτησαν στίγμα, αλλά εκείνος  απάντησε ότι «δεν είχε ιδέα», παρά μόνο ότι έβλεπε μπροστά του την ακτή της Φλόριντα.

Ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς εντόπισε το στίγμα του αεροπλάνου περίπου 25 μίλια από το αεροδρόμιο.

Όταν ακινητοποιήθηκε το Τσέσνα, ένας ελεγκτής ακούστηκε να λέει «Θεέ μου! Σπουδαία δουλειά». Όλα είχαν τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Είναι η πρώτη φορά που άκουσα να προσγειώνεται Τσέσνα από κάποιον που δεν έχει καμία εμπειρία στην αεροπλοϊα», σχολίασε ο Τζον Νάνσι, ειδικός σε θέματα αεροπορίας, μιλώντας στο  WPBF-TV.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από 16 Μαΐου, με σύσταση ECDC και EASA

Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

ΕΕ: Αδιέξοδο για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Μειωμένες οι παραδόσεις αερίου μέσω Ουκρανίας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:57