search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:54
MENU CLOSE

Εμπορικό αεροσκάφος γλιστράει από τον διάδρομο προσγείωσης και σπάει στα δύο (Video)

08.04.2022 19:07
aircraft-new

Βίντεο με ένα αεροσκάφος να γλιστράει στον αεροδιάδρομο και να σπάει στη συνέχεια στη μέση κάνει το γύρο των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Το εμπορικό αεροσκάφος της DHL γλίστρησε από τον διάδρομο και έσπασε σε δύο κομμάτια κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ την Πέμπτη, κλείνοντας το αεροδρόμιο, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το πλήρωμα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είπε ότι το Boeing 757 είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χουάν Σανταμαρία που βρίσκεται στα δυτικά της πρωτεύουσας, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει αφού εντόπισε βλάβη στο υδραυλικό του σύστημα.

Ο Hector Chaves, διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κόστα Ρίκα, είπε ότι κατά την προσγείωση το αεροσκάφος γλίστρησε, γύρισε κι έσπασε στα δύο, εκθέτοντας το φορτίο του.

«Οι μονάδες κινητοποιήθηκαν για να απομακρύνουν τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη», είπε ο Chaves. «Μετά εφάρμοσαν αφρό για να αποτρέψουν μια διαρροή καυσίμων και τώρα φτιάχνουν ένα χωμάτινο ανάχωμα για να αποφύγουν τα καύσιμα να φτάσουν στο σύστημα αποχέτευσης».

Εκπρόσωπος της εταιρείας μεταφοράς φορτίου DHL είπε ότι και οι δύο πιλότοι δεν τραυματίστηκαν, αλλά ο ένας υποβάλλεται σε ιατρικό έλεγχο για προληπτικούς λόγους.

Ο εκπρόσωπος της DHL, Ντάνιελ ΜακΓκραθ, δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές του αεροδρομίου ώστε να μετακινήσει το αεροπλάνο, για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι πτήσεις. Ο ίδιος είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Πέθανε σε ηλικία 107 ετών η Μίμι Ράινχαρντ – Είχε συντάξει την περίφημη λίστα του Σίντλερ

Βέλγιο: Λουκέτο στο εργοστάσιο της Kinder μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

Ουκρανία: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από το χτύπημα στο Κραματόρσκ – Επιμένει η Μόσχα στην προβοκάτσια (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58