search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:36
MENU CLOSE

Το Netflix άρχισε τις απολύσεις

19.05.2022 11:04
NETFLIX 2

Σε απολύσεις 150 εργαζομένων- με τη μία- προχώρηση το Netflix σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα κόστη του. Οι περικοπές θέσεων έγιναν σε όλα τα τμήματα της εταιρείας και οι απολύσεις αφορούν προσωπικό που κυρίως εργαζόταν εντός των ΗΠΑ.  Δεν έγινε γνωστό πόσοι και σε ποιες χώρες εκτός Αμερικής απολύθηκαν.

«Η επιβράδυνση ρυθμού εσόδων μας υποχρέωσε να επιβραδύνουμε και την αύξηση του κόστους μας» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το Netflix απασχολούσε 12.135 εργαζόμενους το 2021 και οι πρόσφατες απολύσεις αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από το 1% του εργατικού δυναμικού της.

Παρατηρητές του επιχειρηματικού κλάδου στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο τεχνολογικός κλάδος  τον προηγούμενο μήνα βίωσε κύματα απολύσεων, ιδίως σε εταιρείες που «άνθισαν» στην περίοδο της πανδημίας και τον περιοριστικών μέτρων.

«Υποχώρηση» δαπανών

Η Netflix είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για μείωση προσωπικού στην πρόσφατη έκθεση αποτελεσμάτων της και σε αυτήν είχε αποκαλύψει ότι απώλεσε 200.000 συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Μάλιστα στις προβλέψεις της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους έκανε λόγο για απώλεια δύο εκατ. συνδρομητών με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Σπένσερ Νιούμαν να ανακοινώνει τότε ότι η εταιρεία θα «υποχωρήσει» σε κάποιες από τις δαπάνες της.  Και «υποχώρηση» μεταφράζεται σε απολύσεις, όπως φάνηκε στην πορεία.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο αυτών των «υποχωρήσεων» όχι περισσότερο από μήνα η εταιρεία απέλυσε κόσμο από το ηλεκτρονικό έντυπό της, το Tudum, και μάλιστα μόλις πέντε μήνες από την έναρξη λειτουργία του.

Το Netflix αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των απολυμένων στο Tudum, όμως τουλάχιστον δέκα άτομα ενημέρωσαν με αναρτήσεις στο Twitter ότι απολύθηκαν, συμπεριλαμβανομένου κι ενός διευθυντή σύνταξης. Το κύμα απολύσεων παρέσυρε επίσης και 25 άτομα από το τμήμα μάρκετινγκ του Netflix, κατά πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

Disney+: Διαφημίσεις μεν, φιλικές στον χρήστη δε, στο οικονομικό πακέτο της (Photos/Video)

Σασμός – Spoiler: Η Κλαίρη επιστρέφει στο χωριό – Πώς αντιδρά ο Παντελής όταν διαπιστώσει ότι είναι τυφλή;

Αλλάζουν οι ημέρες προβολής των σήριαλ «Γη της Ελιάς» και «Σασμός» – Αποχωρήσεις ηθοποιών αλλά και προσθήκες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06