search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:43
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο ο Άδωνις Γεωργιάδης – Πώς θα συνεχίσει τις επιθέσεις

16.06.2022 12:22
pasok_new

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί τελευταία ο Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τον οποίον μάλιστα τον αποκαλούν και «Υπουργό Ακρίβειας». 

Ένα από τα ερωτήματα που θα απευθύνουν συνεχώς προς τον Άδωνι Γεωργιάδη θα είναι για ποιον λόγο η κυβέρνηση παρά την υπεραπόδοση των εσόδων το τελευταίο εξάμηνο του πληθωρισμού, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά αγαθά. Η πίεση επίσης για τις τιμές των καυσίμων θα είναι έντονη και συνεχής. 

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ κρατά «σκληρή γραμμή» και για τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την αντίρρηση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην πρόταση Γεωργιάδη για αντιπρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός έστειλε επιστολή στους βουλευτές καλώντας τους να απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «ένα πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών»

«Ένα πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός έλαβε χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη διαδικασία επιλογής Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η επιλογή του Υπουργού για τη θέση προκάλεσε τη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μάλιστα στοιχειοθετήθηκε σε σοβαρές αιτιάσεις, που αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο», σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ.

«Ο δε αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης προέβη σε ανοίκεια επίθεση εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής -που η Κυβέρνηση έχει επιλέξει-, καλώντας τον κατ’ ουσίαν να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του! Σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, ιδίως δε ο τρόπος που ο Υπουργός επέλεξε να επιτεθεί κατά του Προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Κομισιόν στην Άγκυρα: Η Τουρκία να σταματήσει τις απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας

Μητσοτάκης από Μεσσήνη: Τρεις παρεμβάσεις ύψους 270 εκατ. ευρώ

Πολιτική και ποδόσφαιρο – Ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:43