search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:04
MENU CLOSE

Πολιτική και ποδόσφαιρο – Ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

16.06.2022 11:42
arhigoi

Όποιος πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο με την πολιτική δεν έχει σχέση κάνει λάθος. 

Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στις κερκίδες στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά και στα γήπεδα της Ελλάδας προκειμένου να πειστεί. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολλές φορές προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης, πολιτικής σύγκρουσης αλλά και πολιτικής εξέλιξης. Αυτό που πολλές φορές που δεν λένε οι πολιτικοί είναι ποια ομάδα υποστηρίζουν ή τουλάχιστον «είναι κοντά». To topontiki.gr έψαξε και έμαθε ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Κατερίνα Σακελλαρόπουλου

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Άρης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της φανατικός φίλαθλος του Άρη την έπαιρνε μαζί της στα γήπεδα. Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου έχει βρεθεί πολλές φορές στο Παλέ ντε Σπορ βλέποντας αγώνες του τότε Αυτοκράτορα Άρη. Στα πηγαδάκια κάποιος από τους συνεργάτες της, τής είχε πει πως η ανάληψη καθηκόντων στην Προεδρία της Δημοκρατίας είναι η μεγαλύτερη διάκριση που είχε ο Άρης. 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός είναι Ολυμπιακός. Πηγαίνει ακόμα και σήμερα στο γήπεδο. Τα πρώτα χρόνια ως βουλευτής είχε δώσει συνεντεύξεις σε  περιοδικά του Ολυμπιακού μιλώντας για την… «ερυθρόλευκη αγάπη» του. Όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα παρακολούθησε και τον 2ο γύρο του τελικού μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό. Χάρηκε μάλιστα με την νίκη. Ο ίδιος παίζει μπάσκετ παρακολουθεί όμως συχνά και ποδόσφαιρο. 

Αλέξης Τσίπρας

 Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι Παναθηναϊκός. Του αρέσει το ποδόσφαιρο και πρόσφατα απέκτησε και έναν νέο φίλο επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Τον Δημήτρη Πέλκα που παίζει στην Φενέρμπαχτσε. Πανηγύρισε το κύπελλο του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ αν και κατηγορήθηκε πως «έδειξε ειδική μεταχείριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης» όταν ο ίδιος ήταν Πρωθυπουργός. Όταν βρίσκει χρόνο πηγαίνει να δει και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό αν και τελευταία είναι απογοητευμένος. 

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι Παναθηναϊκός. Λατρεύει το μπάσκετ και όταν ήταν πιο μικρός πήγαινε συνεχώς στο γήπεδο. Έχει ταξιδέψει και στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια η «εξορία» του στις Βρυξέλλες τον έκανε να είναι μακριά από την αγαπημένη του ομάδα αλλά όποτε του δινόταν η ευκαιρία καθόταν και έβλεπε. Τον πονάει που ο γιος του είναι Ολυμπιακός αλλά ως σωστός πατέρας το σέβεται. 

Δημήτρης Κουτσούμπας

Αν και ο ίδιος δεν το λέει γιατί δεν θέλει να μπλέκει τα πολιτικά με τα οπαδικά είναι Ολυμπιακός. Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ όταν ερωτάται για τις ποδοσφαιρικές του προτιμήσεις λέει πως «το ίδιο χρώμα που έχει το κόμμα μου έχει και η ομάδα μου». Πάντως, υποστηρίζει και την ομάδα της γενέτειρας του, την Λαμία. 

Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι ΠΑΟΚ. Κάποιοι βέβαια τον έχουν πετύχει να βλέπει και ματς του Ηρακλή. Ο ίδιος δεν βλέπει συχνά ποδόσφαιρο. Όταν «έσκασε» το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας που αφορούσε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη είχε χαρακτηρίσει το θέμα εθνικό, είχε μάλιστα φέρει ως παράδειγμα και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας υποστηρίζοντας ότι άρχισε από κόντρα ποδοσφαιρικών ομάδων της Κροατίας και της Σερβίας. 

Πανεπιστήμιο Κύπρου «καρφώνει» Βελόπουλο: Δεν έχει πτυχίο από εμάς, παρά τα όσα ισχυρίζεται - Media

Γιάννης Βαρουφάκης

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είναι Πανιώνιος. Και όχι απλώς Πανιώνιος αλλά «Πανιωνάρα» όπως λέει ο ίδιος. Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι περισσότερο μπασκετικός αλλά απολαμβάνει να βλέπει ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Μάλιστα, επειδή έχει πολλούς φίλους από την Βρετανία όταν συναντάται μαζί τους δύσκολα θα αποφύγει να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Η Πρεμιέρ Λίγκ άλλωστε είναι κορυφαίο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: «Κόκκινο πανί» για τους βουλευτές ο Νότης Μηταράκης

Κώστας Μπακογιάννης: Συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ανήμερα της επετείου του 1987

ΔΗΜΑΡ: Καταργείται το κόμμα που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης – Πώς θα αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα γραφεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:01