search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:07
MENU CLOSE

Βουλή: Μπουρλότο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού – Ζήτησε να μην εγκριθεί η επιλογή Γεωργιάδη για αντιπρόεδρο

15.06.2022 17:01
adonis- vouli09-new

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο την πλήρωση της θέσης του αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αιτία, η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να πληρωθεί η θέση από την Χαρίκλεια Νικολοπούλου.

Φαίνεται όμως ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός έχει αντιρρήσεις για την επιλογή του προσώπου, καθώς έστειλε επιστολή στους βουλευτές καλώντας τους να απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης ισχυριζόμενος πως η κ. Νικολοπούλου ως διευθύντρια της ανεξάρτητης αρχής καθυστερούσε την έκδοση αποφάσεων και προστίμων κατά τραπεζών.

Σφοδρή αντίδραση Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξερράγη κατά του κ. Λιανού και  μίλησε για «απαράδεκτη και αντιθεσμική» συμπεριφορά, ενώ τόνισε πως η σχετική νομοθεσία δεν υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει την σύμφωνη γνώμη των προέδρων ανεξάρτητων αρχών για τον ορισμό των υπολοίπων μελών. 

Αναφορικά με την κ. Νικολοπούλου ανέφερε ότι θητεύει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία χρόνια και κανείς από τους προηγούμενους προέδρους δεν είχε εκφράσει προβληματισμό για την επαγγελματική της επάρκεια.

 «Ο κ. Λιανός επέλεξε να στείλει επιστολή για να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση και να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε πρόεδρο» είπε σε άλλο σημείο.

Τελικά, η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε την πρόταση του υπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Το πραγματικό Μητσοτάκης effect το βλέπουμε σε πληθωρισμό, ενέργεια και κόστος διαβίωσης»

Στέλιος Πέτσας: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στην Ανατολική Αττική

Γεραπετρίτης: Δεν αντέχει ο τόπος προεκλογική περίοδο ενός έτους (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:58