search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:14
MENU CLOSE

Παγωτό ξυλάκι σοκολάτας, ωδή στα παιδικά καλοκαίρια

17.06.2022 06:00
polos-de-chocolate-sin-gluten-sin-lactosa

Η έντονη σοκολατένια γεύση τους και η πλούσια και κρεμώδη υφή τους τα κάνουν ακαταμάχητα στους μικρούς φίλους και φέρνουν αναμνήσεις στους μεγάλους από υπέροχα παιδικά και ανέμελα καλοκαίρια. Είναι εύκολα, παρασκευάζονται σε 10 περίπου λεπτά και θα φέρουν χαμόγελα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά για τη Συνταγή
360 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα εβαπορέ
120 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κακάο σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ½ κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Αρχικά, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το φρέσκο γάλα και διαλύστε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το φρέσκο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και το μίγμα με το γάλα και το κορν φλάουρ. Συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο, περιμένετε λίγο να κρυώσει και αδειάστε το μίγμα στα ειδικά καλούπια ή φορμάκια. Εάν δεν έχετε μπορείτε να το βάλετε σε μικρά πλαστικά κυπελάκια μιας χρήσης. Βάλτε τα στην κατάψυξη και μόλις πήξουν ελαφρά, καρφώστε τους μικρά ξυλάκια στο κέντρο. Τοποθετήστε τα ξανά στην κατάψυξη και βγάλτε τα μόλις βεβαιωθείτε ότι έχουν πήξει εντελώς. Ξεφορμάρετέ τα προσεκτικά και σερβίρετέ τα πάνω σε στρώσεις πάγου σε μια πιατέλα.

Διαβάστε επίσης:

Ελαφριές και νόστιμες γαρίδες με κολοκυθάκια, στο φούρνο

Εύκολες και γρήγορες τρούφες καρύδας – σοκολάτας

Καροτοκροκέτες με χαλούμι και ντίπ κόλιανδρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:13