search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Μετρό: Παραδίδονται σε λίγες εβδομάδες οι νέοι σταθμοί – Από το αεροδρόμιο στον Πειραιά σε 50 λεπτά

22.06.2022 07:24
metro new

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την παράδοση των 3 τελευταίων σταθμών που αφορούν την απόκτηση της Μπλε Γραμμής του μετρό προς Πειραιά. Το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθούν τρεις νέοι σταθμοί. Στόχος είναι να προλάβουν να λειτουργήσουν το έργο μέσα στο καλοκαίρι.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το carandmotor.gr για ένα έργο τεράστιας σημασίας – προϋπολογισμού 730 εκατ. ευρώ – δεδομένου ότι θα φέρει το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πιο κοντά στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, με τη διάρκεια της απόστασης να μειώνεται σε μόλις 50 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση της Γραμμής 3 περιλαμβάνει συνολικά 6 σταθμούς, εκ των οποίων οι 3 έχουν ήδη παραδοθεί (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια), ενώ στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι καθόλα έτοιμοι και οι υπόλοιποι – Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Θα μειώσει την κυκλοφορία των ΙΧ κατά 23.000

Η σήραγγα θα έχει μήκος 7,6 χλμ. και υλοποιείται σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα), οι οποίες αντιμετώπιζαν έλλειμμα συγκοινωνιακών μέσων.

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 3 θα αυξήσει την επιβατική κίνηση σε 132.000 πολίτες σε καθημερινή βάση, μειώνοντας την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Διαβάστε επίσης

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων (Videos)

Παγκράτι: Νεαρή γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε

Το rottweiler που έγινε σκύλος θεραπείας για παιδιά με αυτισμό στην Ελλάδα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:58