search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:32
MENU CLOSE

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων (Videos)

21.06.2022 22:53
dimitra-pispirigkou-12-new

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, η οποία για πάνω από 9 ώρες δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τους αστυνομικούς.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, για πάνω από 9 ώρες (από τη 1 το μεσημέρι ως τις 22:30 περίπου) βρισκόταν στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απέναντι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών οι οποίοι προχώρησαν σε καταιγισμό στοχευμένων ερωτήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανάκριση εστίασε στις προηγούμενες καταθέσεις της, στις οποίες φαίνεται να είχε υποπέσει σε αντιφάσεις. Οι ερωτήσεις που της τέθηκαν αφορούσαν την ημέρα του θανάτου της έξι μηνών Ίριδας. Η αδελφή της κατηγορουμένης αποτελεί πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση, καθώς φαίνεται να ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του μωρού.

Αμέσως μετά, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών άρχισαν να τη ρωτούν πολλές «και εξαντλητικές», όπως λένε οι ίδιοι, λεπτομέρειες, σχεδόν δεκάλεπτο προς δεκάλεπτο, για αυτά που προηγουμένως η ίδια είχε περιγράψει, σύμφωνα με το OPEN.

Παράλληλα της είπαν να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ. 

Σημειώνεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου βρέθηκε ως μάρτυρας στη ΓΑΔΑ και η ανακρίτρια θα αξιολογήσει την κατάθεσή της.

Κατά την είσοδό της στη ΓΑΔΑ, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο την αναγνώρισαν και την αποδοκίμασαν έντονα.

Σημειώνεται ότι με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Επιμένει η Ρούλα

Την ίδια ώρα «απίστευτα» χαρακτηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου τα όσα διαδραματίζονται μετά την κατάθεση του πορίσματος για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας.

Με δηλώσεις της στον Alpha, τονίζει ότι ουδέποτε άγγιξε τα παιδιά της και ούτε σκέφτηκε ποτέ να το κάνει.

Για την αδελφή της, Δήμητρα, η οποία κατέθεσε στη ΓΑΔΑ, αναφέρει ότι εάν όντως εκείνη είχε κάνει κακό στα παιδιά της και το γνώριζε η Δήμητρα, τότε θα ήταν η πρώτη που θα είχε βγει να το καταγγείλει, καθώς τα λάτρευε.

Επίσης, η Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρεί ότι κάποια στιγμή «θα λάμψει η αλήθεια» και περιμένει τη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι είναι αθώα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Πίστευα ότι όλα αυτά που ακούω στα κανάλια είναι ψέματα και υπερβολές. Δεν έχω πειράξει κανένα από τα παιδιά μου. Είναι τεράστια αδικία που μου γίνεται. Τις τελευταίες ημέρες, ταλαιπωρούνται άδικα οι δικοί μου άνθρωποι, που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα. Η Δήμητρα λάτρευε το μωρό μου, όσο και εγώ. Μου φαίνεται απίστευτο και να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να ήξερε ότι εγώ έχω πειράξει το παιδί και να μην είχε βγει και να το πει. Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», ανέφερε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζήγρας, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η πελάτισσά του επιμένει ότι δεν έχει κάποια σχέση με τους θανάτους των παιδιών της. 

«Την επισκέφτηκα σήμερα. Μου είπε ότι δεν έχει σκεφτεί καν ποτέ να βλάψει οποιοδήποτε από τα παιδιά της γιατί τα αγαπούσε ως μάνα και τα λάτρευε. Αυτό λέει από την πρώτη στιγμή, αυτό λέει και τώρα», δήλωσε ο κ. Ζήγρας και πρόσθεσε αναφερόμενος στην 33χρονη:

«Έχει ακούσει για το πόρισμα. Αναμένουμε να το λάβουμε και να το μελετήσουμε. Έχει εκπλαγεί πάρα πολύ δυσάρεστα. Δεν ήθελε να πιστέψει και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα επαληθεύονταν οι φήμες για ανθρώπινη παρέμβαση στον θάνατο των παιδιών της. Όταν λάβουμε το πόρισμα στα χέρια μας ολοκληρωμένοθα το δώσουμε σε ειδικούς επιστήμονες να μας πουν την γνώμη τους. Αν μας πουν ότι το πόρισμα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, δεν έχει κενά, είναι απολύτως σωστό και επιδέχεται παρά μόνο μιας ερμηνείας και είναι 100% ότι υπάρχει ανθρωποκτονία, θα κινηθούμε αναλόγως».

«Ηρεμη, ψύχραιμη και πανέτοιμη» η αδερφή της Ρούλας

«Ήδη είναι σε εξέλιξη η κατάθεσή της η οποία δίνεται ενόρκως, δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα ερευνόμενα περιστατικά και ειδικά για της μικρής Ίριδας, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια», είπε νωρίτερα μιλώντας στο Tlive ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου όταν έφτανε στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος είπε:

«Ήταν 2 ή 3 κυρίες που καταφέρθηκαν εναντίον της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία προσήλθε στην ώρα που την κάλεσαν, άμεσα και πρόθυμα να εκτελέσει την υποχρέωσή της και να δώσει την μαρτυρική κατάθεση για την οποία κλήθηκε».

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου «πριν από τη συγκεκριμένη είσοδο στο αστυνομικό μέγαρο ήταν σε πάρα πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη να δώσει τη συγκεκριμένη κατάσταση…Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε».

Για το πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών και συγκεκριμένα στο πόρισμα των ιατροδικαστών που χαρακτηρίζουν δολοφονίες τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε:

«Θα του δούμε αν είναι έτσι (δολοφονίες)… Είπε (η Ρούλα) ότι δεν το περίμενε. Το θεωρεί ως αποτέλεσμα της σκιαγράφησης υπόθεσης και της προσωπικότητάς της μέχρι σήμερα. Ότι Υπήρχαν παθολογικά αίτια που είχαν δοθεί ως αίτια θανάτου στους γονείς. Τώρα ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα παθολογικά αίτια ή αμφισβητούνται και εμφανίζεται με μία απρόσμενη βεβαιότητα το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου που θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά όταν θα έχουμε στα χέρια μας το σύνολο του πορίσματος».

Η πρώτη αντίδραση Δασκαλάκη στο πόρισμα

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε τα τρία μας παιδιά» ήταν τα πρώτα λόγια του Μάνου Δασκαλάκη μετά το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που δείχνει δείχνει ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας κάνοντας λόγο για «βίαιο μηχανισμό θανάτου».

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας» δήλωσε ο πατέρας των νεκρών παιδιών από την Πάτρα όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) η εκπομπή του Mega LiveNews.

«Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα» πρόσθεσε ενώ επιβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την κατηγορία για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ίριδα

Τη Δευτέρα (20/6) κατατέθηκε στις ανακριτικές αρχές το πολυαναμενόμενο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά στο οποίο αναφέρεται ασφυκτικός θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με το πόρισμα:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα: – εκδορές κατά το ριζορινιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεια κατα τον νεκροψιακο ελεγχο της Μαριας Ελενης Δασκαλακη και την επισκοπηση των φωτογραφιων. Κακωσεις εν ζωη γενομενες στοματικου βλενογονου ανω χειλους στοματος κατα τον νεκροψιακο ελεγχο του αβαπτιστου θηλεως και την επισκοπηση των φωτογραφιων, σε συνδυασμο με το ανευρεθεν πανακι που εφερε ικανη ποσοτητα αιματος».

Διαβάστε επίσης:

Παγκράτι: Νεαρή γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε

Το rottweiler που έγινε σκύλος θεραπείας για παιδιά με αυτισμό στην Ελλάδα (Photos)

Σκύλος: Πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε από τον καύσωνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17