search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:36
MENU CLOSE

Νέα καταδίκη για τον Μπιλ Κόσμπι: Ενοχος για σεξουαλική κακοποίηση έφηβης στην έπαυλη του Playboy

22.06.2022 12:57
billcosby

Δικαστήριο του Λος Άντζελες έκρινε ένοχο τον Μπιλ Κόσμπι σε μια αστική υπόθεση που κίνησε η Τζούντι Χαθ, μια γυναίκα που κατέθεσε ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν έφηβη τη δεκαετία του 1970.

Το σώμα των ενόρκων, αποτελούμενο από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, επιδίκασε στην Χαθ 500.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Όπως αναφέρει το CNN, η Χαθ κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση το 2014, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Κατηγορούσε επίσης τον Κόσμπι για «πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας από πρόθεση και από αμέλεια». Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974 όταν η Χαθ ήταν 15 ετών, αλλά αναθεωρήθηκε αργότερα και τοποθέτησε το περιστατικό στο 1975, όταν η Χαθ ήταν 16 ετών.

Μέσω των δικηγόρων του, ο Κόσμπι, 84 ετών, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Στην καταγγελία της, η Χαθ είπε ότι συνάντησε τον Κόσμπι σε ένα πάρκο όπου εκείνος γύριζε μια ταινία. Αφού έγινε φίλος με τον Χαθ και μια φίλη της, ο Κόσμπι φέρεται να τις προσκάλεσε να τον ακολουθήσουν στο κλαμπ του τένις. Από εκεί, ισχυρίστηκε ο Χαθ, ο ηθοποιός τις κάλεσε σε ένα σπίτι όπου σέρβιρε στις νεαρές γυναίκες πολλά αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τις πήγε στο Playboy Mansion, τη βίλα του Χιου Χέφνερ.

Η Χαθ είπε ότι, αν και ο Κόσμπι γνώριζε την ηλικία της όπως και της φίλης της, τις διέταξε να πουν ψέματα: «Αν κάποιο από τα κουνελάκια του Playboy ρωτούσε την ηλικία μας, θα έπρεπε να πούμε ότι ήμασταν 19». Η Χαθ στη συνέχεια κατέθεσε ότι ο Κόσμπι την πήγε σε ένα από τα δωμάτια της έπαυλης, στο οποίο την κακοποίησε σεξουαλικά.

Μετά την απόφαση η Χαθ είπε στους δημοσιογράφους: «Είμαι ενθουσιασμένη», έχουν περάσει τόσα χρόνια, τόσα δάκρυα»… Αυτή η υπόθεση «αποδεικνύει ότι μπορείς να τρέξεις, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς», είπε ο Νέιθαν Γκόλντμπεργκ, δικηγόρος της Χαθ.

Από το 2005, περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση.

Αφού καταδικάστηκε για επίθεση στην Άντρεα Κόνσταντ στη Φιλαδέλφεια, ο Κόσμπι εξέτισε μόλις τρία χρόνια σε φυλακή της πολιτείας της Πενσυλβάνια προτού αποφυλακιστεί καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε την αναίρεση της ποινής του…

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Τους 950 έφτασαν οι νεκροί – 610 οι τραυματίες (photos/video)

Έλον Μασκ: Στηρίζει τον 18χρονο γιο της η πρώην γυναίκα του – «Είμαι πολύ υπερήφανη για σένα»

Κανόνες και στον τουρισμό θέτει η Ισπανία – Νέο αυστηρό πλαίσιο που βάζει τέλος στην υπερβολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:34