ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:28
MENU CLOSE

Απειλές από Οκτάι: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά ή αμφισβητούμε την κυριαρχία τους

23.06.2022 20:12

Νέες απειλές για τα νησιά του Αιγαίου εξαπέλυσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, με πρόσχημα τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στις εργασίες της συνόδου κορυφής, δήλωσε πως πρόκειται να ενημερώσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα χωρών της ΕΕ και να επιστρέψει σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

«Ελπίζω να εισακούσει η Τουρκία αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυτούς τους μήνες, με μοναδική υπαίτιο τη γείτονα χώρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι απεργιών στο Χίθροου με τα συνδικάτα να «δείχνουν τα δόντια» τους

Οπλοκατοχή: Ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο – Δίνει το δικαίωμα στους πολίτες της Νέας Υόρκης να κυκλοφορούν οπλισμένοι

Ένα bloodhound για πρώτη φορά νικητής των καλλιστείων Westminster Kennel Club (Photos)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:15
Exit mobile version