search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:40
MENU CLOSE

Με συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές και τα σενάρια για ημερομηνίες παίρνουν σάρκα και οστά.

Είναι εμφανές εδώ και καιρό ότι έχουμε μία κυβέρνηση σε αποδρομή που ψάχνει από κάπου να πιαστεί για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, παρά τα μέχρι πρότινος λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη ότι oι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ψάχνει να βρει δικαιολογία, για να μην παραδεχτεί ότι με τις πολιτικές του  ο κόσμος έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

 Ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι αδύνατο να αποπληρωθούν, τα ρεζερβουάρ της βενζίνης είναι αδύνατο να φουλάρουν και το καλάθι του σουπερ μάρκετ γίνεται σακουλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα.

Και την ίδια στιγμή, αντί ο κ. Μητσοτάκης  να αντιμετωπίζει ουσιαστικά την οξεία ακρίβεια, μοιράζει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς με ξενικά ονόματα για να εντυπωσιάσει. Fuel pass, power pass και allazosyskevi, αντί για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης. Και όλα αυτά τα διαβάζουμε σε φανταχτερούς τίτλους στα μέσα, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, η οποία έχει γίνει αφόρητη.

Δεν διαβάζουμε, όμως, για να μην στεναχωρηθούμε μάλλον ότι ο κ. Μητσοτάκης χρωστά σε δάνεια 1,3 εκατ και μαζί με το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου 12,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή που το κόμμα τους, η ΝΔ, χρωστά 350 εκατ. ευρώ. Και είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς πώς γίνεται να μην τρέχει τίποτα με αυτά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη στιγμή που όταν ο μέσος πολίτης έχει μη εξυπηρετούμενη δόση, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα;

Αλλά είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα έχουν πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα και προσπαθούν να διατηρηθούν στην εξουσία, εξυπηρετώντας τους ημέτερους και κυρίως μοιράζοντας αφειδώς λεφτά στα ΜΜΕ, για να παρουσιάζουν την πραγματικότητα κατά το δοκούν.

Ήρθε, όμως η ώρα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και αντιλαμβάνονται ότι είναι μία κυβέρνηση σε αποδρομή, μία κυβέρνηση που πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε και ψάχνει δικαιολογία για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί άκουσον άκουσον αντιπολιτεύεται. Πού ακούστηκε αυτό;

Αντί για πρώτη φορά να παραδεχτεί ότι η κοινωνία στενάζει, ότι η κυβέρνηση του απέτυχε να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την κρίση ακρίβειας και να προσφύγει στις κάλπες, ρίχνει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ένας Λουδοβίκος που αντιλαμβάνεται την εξουσία διαφορετικά και αρνείται να παραδεχτεί ότι το αποτέλεσμα των πολιτικών του είναι αυτές που τον οδηγούν σε εκλογές, φοβούμενος τον πλήρη εξευτελισμό του.

Και σε επόμενη συνέντευξη του, επειδή αντιλαμβάνεται ότι τα επιχειρήματά του δεν πείθουν ούτε τους ίδιους, έρχεται να «διορθώσει» τα λεγόμενα του, καθώς έχει βάλει την χώρα σε προεκλογική περίοδο, και μας λέει ότι φταίμε εμείς που δεν μπορεί να μας πείσει ότι δεν θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ας πείσει πρώτα τους βουλευτές του που ανακοινώνουν τις περιφέρειες που θα κατέβουν, ας πείσει τα κανάλια που του στρώνουν χαλί, ας πείσει τους υπουργούς του που μας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι έτοιμα για την κάλπη.

Και κυρίως ας αποφασίσει άμεσα την προσφυγή στην κάλπη, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο, γιατί η κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο και χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση, χρειάζεται μία πολιτική αλλαγή.

*Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και πρ. Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης

Διαβάστε επίσης:

Η χώρα δεν έχει υπουργικό συμβούλιο, μόνο υποψήφιους βουλευτές

Τι αναμένεται από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη;

Όταν το γυναικείο σώμα παύει να είναι άρθρο του συντάγματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:34