search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:20
MENU CLOSE

Η χώρα δεν έχει υπουργικό συμβούλιο, μόνο υποψήφιους βουλευτές

27.06.2022 09:46
kostas_zachariadis_new

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έδειξε την ανεπάρκεια της σε όλους τους τομείς. Η συμπλήρωση σχεδόν τριών χρόνων διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μαρτυρά ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι μέρος του προβλήματος, και όχι της λύσης.

Δεν αντιλαμβάνονται τις νέες διεθνείς τάσεις στην οικονομία, στην εργασία, στις δημόσιες υποδομές, στην δημόσια υγεία και παιδεία. Η πρωτοφανής εκτίναξη των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και τα καύσιμα μαζί με την ταυτόχρονη καθήλωση των μισθών και τον καλπάζοντα πληθωρισμό συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Η κρίση στην Ελλάδα έχει πολύ πιο δραματικές επιπτώσεις από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι συγκρίσεις είναι αποκαλυπτικές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει και να εφαρμόζει το παρωχημένο νεοφιλελεύθερο δόγμα περί αυτορρύθμισης της αγοράς. Η σημερινή πρακτική του κ. Μητσοτάκη κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς, και αφήνει τους φτωχούς στη μοίρα τους. Όλο αυτό το διάστημα εθελοτυφλεί, η ελληνική κοινωνία, όμως, πληρώνει το πιο ακριβό τίμημα από κάθε άλλη χώρα. Υπό το βάρος αυτών των συνεπειών της πολιτικής επιλογής του ο κύριος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να αποδράσει. Ζούμε, λοιπόν, σε μία προεκλογική περίοδο ήδη, η χώρα δεν έχει υπουργούς και υπουργικό συμβούλιο, μόνο υποψήφιους βουλευτές.

Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, πόσο κρίσιμο είναι το διακύβευμα: να φύγει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και όσα επικίνδυνα «σέρνει» πίσω της σε επίπεδο ιδεολογίας, ήθους και πρακτικών. Να γυρίσουμε σελίδα για την προοδευτική Ελλάδα με αξίες, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, δίκαιη ανάπτυξη, πράσινη μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς, είσοδο στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Και σε αυτό τον δρόμο οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Προσφάτως, το κόμμα μας κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταστεί από κόμμα λίγων δεκάδων χιλιάδων μελών σε ένα κόμμα εκατοντάδων χιλιάδων μελών καταφέρνοντας έτσι να κάνει ένα άλμα στο να αντιστοιχήσει την κομματική του ισχύ με την κοινωνική και εκλογική του δύναμη. Αποτελεί μια σημαντική επανεκκίνηση για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα την επόμενη μέρα. Το κόμμα ανοίγει, εφαρμόζει στην πράξη την ισότητα των φύλων, προσελκύει τη νεολαία, τον κόσμο της εργασίας, τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, εν γένει. Αλλάζουμε για να μπορέσουμε με αποτελεσματικότητα και επάρκεια να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες

Επιδιώκουμε να εκπροσωπήσουμε τους δημοκρατικούς – προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες, που θέλουν διαφορετική πορεία για την Ελλάδα. Θέλουν την πατρίδα μας χώρα δίκαιης ανάπτυξης, αλληλεγγύης, περιβαλλοντικής προστασίας, ανθεκτική στις κρίσεις για τα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν. Μια Ελλάδα στον στενό πυρήνα της Ευρώπης, που θα προσφέρει ιδέες και παραδείγματα ευημερίας και ανοιχτής δημοκρατίας.

Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα συλλογικής ανακούφισης και ανάτασης της ελληνικής κοινωνίας, από την επόμενη μέρα που θα συγκροτήσουμε τη νέα προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Να επουλώσουμε τις πληγές μιας κοινωνίας, που υπέφερε πολλαπλά αυτήν την τριετία και να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε μια νέα αρχή για την κοινωνία, έχοντας στο πλευρό μας την ίδια την κοινωνία.

Με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην υπάρχουν μπερδέματα και παρεξηγήσεις… Προεκλογικά απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολίτες για να πάρουμε την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μετεκλογικά απευθυνόμαστε σε όλα τα αυτοαποκαλούμενα προοδευτικά κόμματα για να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και στα βαλκάνια. Σε αυτή τη διαδικασία δεν θα μπορεί κανείς εύκολα να κρυφτεί. Αλήθεια τι σημαίνει πολιτικά και προγραμματικά σοσιαλδημοκράτης το 2022; Ποιες οι πολιτικές και προγραμματικές διαφορές του με έναν σοσιαλιστή ή με έναν αριστερό; Μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση τι διαφορές έχει από μία προοδευτική κυβέρνηση; Μπορεί να υπάρξει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τη ΝΔ;

Θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε την μεγάλη πολιτική αλλαγή στις εκλογές του φθινοπώρου. Οι εθνικές εκλογές είναι ο στόχος και όσο ταχύτερα γίνουν τόσο καλύτερα για την κοινωνία, την οικονομία, τους πολίτες.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια βορείου τομέα Αθηνών, τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Διαβάστε επίσης:

Τι αναμένεται από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη;

Όταν το γυναικείο σώμα παύει να είναι άρθρο του συντάγματος

Ανάσα αισιοδοξίας – Σταθμός κλιμάκωσης – Βήμα αντεπίθεσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10