search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:05
MENU CLOSE

Ποια κοινωνική ομάδα θα κρίνει τις εκλογές και γιατί – Πότε θα στηθούν οι κάλπες

27.06.2022 06:00
PARAVAN_EKLOGES

Η μεσαία τάξη εμφανίζεται και πάλι να βρίσκεται στο στόχαστρο των κομμάτων καθώς τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να «γοητεύσουν» και πάλι την κοινωνική ομάδα που αποδεδειγμένα δίνει την νίκη στις εκλογές.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδια για το πώς θα επαναπροσεγγίσουν τους επαγγελματίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίοι εμφανίζονται να είναι δυσαρεστημένοι καθώς κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη γι’ αυτούς εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια.

Στις αναλύσεις τους πάντως, τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ακόμα και τώρα που είναι δυσαρεστημένοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να τους μεταπείσει καθώς δεν ξεχνούν ότι στην διαδικασία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια αυτοί πλήρωσαν το μάρμαρο.

Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουν ότι ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ τους, ιδιαίτερα αν η πλειοψηφία των μικρομεσαίων δεν πάρει μια μεγάλη ανάσα μέσα στο καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, την στιγμή που όλο το πολιτικό σύστημα κινείται με βάση τις πρόωρες εκλογές του φθινοπώρου – θέμα που άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός- από την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανάσχεσης των σεναρίων καθώς οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύουν ότι τελικά η μακρά προεκλογική περίοδος ωφελεί τους πολιτικούς τους αντιπάλους και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την δουλειά της, απερίσπαστη από την όλη φιλολογία η οποία αναπτύσσεται γύρω μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες. «Κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι και έχουμε ακόμα πλούσια δουλειά να κάνουμε» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πείσει τους δημοσιογράφους ότι «δεν θα γίνουν εκλογές ή ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός».

Παρ’ όλα αυτά, τα σενάρια για το πότε θα στηθούν οι κάλπες δίνουν και παίρνουν. Το τελευταίο θέλει την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου να στήνονται οι κάλπες ενώ άλλοι πάλι επιμένουν ότι η 25η Σεπτεμβρίου είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι το σενάριο της 2ης ημέρα του Οκτωβρίου «δεν θα περπατήσει». Κι αυτό γιατί, σε αυτή την περίπτωση οι επαναληπτικές εκλογές το νωρίτερο που θα μπορούσαν να διεξαχθούν θα ήταν στις 30 Οκτωβρίου. Έτσι όμως θα συμπέσει με το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να υπάρξει μεγάλη αποχή λόγω… διακοπών.

Η επόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου είναι μεν μια εναλλακτική αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται ως πιθανή ημερομηνία, δεδομένου πως φέρεται να υπάρχει η διάθεση για σύντμηση των διαδικασιών, ώστε η χώρα, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων (προκλητικότητα Τουρκίας, ενεργειακή ακρίβεια κλπ), να μη μείνει με υπηρεσιακή κυβέρνηση για μεγάλο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Φίλης για την εκτέλεση του χιμπατζή: «Δεν έχουν θέση στον πολιτισμό μας οι ζωολογικοί κήποι»

Σβίγκου: «Ζητάμε εκλογές από τον Δεκέμβρη, δεν αντέχει άλλο η κοινωνία»

Βαρουφάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:04