search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:47
MENU CLOSE

Δυστύχημα στα Σπάτα: Νέες μαρτυρίες φίλων του 22χρονου που διαμελίστηκε από έλικα

26.07.2022 20:25
elikoptero

Μια άλλη εκδοχή για τις συνθήκες της τραγωδίας με τον διαμελισμό του 22χρονου Βρετανού από έλικα σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα έδωσε ο 20χρονος φίλος του, Τζακ Στάντον Γκλιβς που επέβαινε μαζί του.

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα», είπε στη “Daily Mail” ο φίλος του αδικοχαμένου 21χρονου.

Και συνέχισε: «Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί είχαν νοικιάσει το ελικόπτερο και επέστρεφαν από τη Μύκονο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Βρετανία. Προσγειώθηκαν στην Αθήνα στις 6.20 το απόγευμα της Δευτέρας , όταν και έγινε το δυστύχημα.

Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η «Sun», ανέφεραν ότι πιθανότατα ο 21χρονος Jack Fenton χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου, ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie.

Τι δήλωσε ο υπεύθυνος των ερευνών

Την ίδια ώρα, ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, δήλωσε νωρίτερα ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο έχοντας το τηλέφωνό του στο αυτί.

«Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα! Σταμάτα!” (Stop! Stop!). Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό».

Ελεύθεροι ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι τεχνικοί

Για το τραγικό περιστατικό διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Κινητοποίηση για την εξαφάνιση του 13χρονου Ζήση

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη στο νοτιοδυτικό τμήμα – Απετράπη η πιθανότητα μετάδοσης της πυρκαγιάς στην Α1 ζώνη

Μαρίτα Αγγελοπούλου: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της – Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:46