search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:13
MENU CLOSE

Τέλος παραστάσεων στο Φεστιβάλ Αθηνών

30.07.2022 06:00
irodeio_new

Έφθασε το τέλος Ιουλίου και μαζί το τέλος των παραστάσεων για το Φεστιβάλ Αθηνών, τόσο στην Πειραιώς 260 όσο και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Δυστυχώς, οι παραστάσεις στην Πειραιώς 260 με απογοήτευσαν, γιατί λίγες ήταν οι πραγματικά ενδιαφέρουσες παραγωγές εκεί – ανάμεσά τους, οι «Ταρτούφος ή ο υποκριτής» του Μολιέρου από την Comedie Francaise και «Το Κακό – Θεϊκή Μέθη» της αντισυμβατικής χορογράφου Marlene Monteiro Freitas.

Αντιθέτως, στο Ηρώδειο ήταν πολλές οι μουσικές εκδηλώσεις που μας αποζημίωσαν.

Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε ουσιαστικά τελειώνουν οι καλοκαιρινές παραστάσεις του φεστιβάλ, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει τη δημοφιλή όπερα «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και διευθυντή της ορχήστρας τον Φιλίπ Ογκέν. Παίρνουν μέρος οι: Τσέλια Κοστέα/Kristine Opolais (Φλόρια Τόσκα), Giorgio Berrugi (Mάριο Καβαραντόσι) και Δημήτρης Πλατανιάς/Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Σκάρπια).

Το νέο πρόγραμμα της ΕΛΣ

Ωστόσο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης ήδη ανακοίνωσε το φιλόδοξο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Λυρικής για την επόμενη σεζόν.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» παραστάσεις όπερας που ανεβάζουν σημαντικοί σκηνοθέτες παγκοσμίως.

Από τις νέες παραγωγές ξεχωρίζουν τα αριστουργήματα «Παραμύθια του Χόφμαν», του Ζακ Όφενμπαχ, σε σκηνοθεσία Κρίστοφ Βαρλικόφσκι, και «Ταξίδι στη Σελήνη», σε σκηνοθεσία Λοράν Πελί, η «Μαντάμ Μπατερφλάι», του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι), η «Μήδεια» του Κερουμπίνι, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΜακΒίκαρ, με τη σπουδαία υψίφωνο Άννα Πιρότσι στον ομώνυμο ρόλο, ο «Φάλσταφ» του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Στίβεν Λάνγκριτζ, ο «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ, σε σκηνοθεσία Τζον Φουλτζέιμς, και η όπερα του Μπάρτοκ «Ο πύργος του Κυανοπώγωνα», σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση.

Επίσης, θα παρουσιαστεί ο «Αντρέι», μια νέα όπερα της Δήμητρας Τρυπάνη, αφιερωμένη στον Αντρέι Ταρκόφσκι.

Από τις αναβιώσεις παλαιότερων παραγωγών ξεχωρίζουν ο «Βέρθερος» του Ζιλ Μασνέ  – φόρος τιμής στον σημαντικό σκηνοθέτη, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή και πρόεδρο της ΕΛΣ Σπύρο Ευαγγελάτο, με την κορυφαία μεσόφωνο Άντα Ρατσβελισβίλι στον ρόλο της Σαρλότ –, ο «Ναμπούκο» του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο, τα «Μαγικά Μαξιλάρια» των Γιώργου Δούση – Ευγένιου Τριβιζά, το «3 Rooms», σε χορογραφίες Γίρζι Κίλιαν, Οχάντ Ναχαρίν και Κωνσταντίνου Ρήγου, και ο «Τζάνι Σκίκι» του Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Τζον Φουλτζέιμς.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο Κύκλος «Μίκης Θεοδωράκης», όπου, ανάμεσα στα άλλα έργα του συνθέτη, αναμένεται με ενδιαφέρον η παρουσίαση της Δεύτερης Συμφωνίας και του Πνευματικού Εμβατηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Βιβλίο: Άνδρας Τίγρης

Χάντερ Μπάιντεν: Ο άσωτος γιος του προέδρου της Αμερικής (Photos/Videos)

Βιβλίο: Το Ρίφι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:07