search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:02
MENU CLOSE

Χάντερ Μπάιντεν: Ο άσωτος γιος του προέδρου της Αμερικής (Photos/Videos)

26.07.2022 07:00
biden new

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο μικρότερος γιος του προέδρου Μπάιντεν, ήταν ένα όμορφο αγόρι που είχε την τύχη να ανήκει σε μια από τις πλούσιες και δυνατές πολιτικές οικογένειες των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε το 1970, στο Ουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ, και σε ηλικία 2 ετών επέβαινε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Μπο Μπάιντεν στο οικογενειακό αυτοκίνητο όταν βίωσε εκείνο το τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους η μητέρα τους Νίλια Μπάιντεν και η μικρή αδελφή τους Ναόμι. Ο Χάντερ και ο αδελφός του επέζησαν, αφού όμως  βγήκαν σοβαρά τραυματισμένοι με πολλαπλά σπασμένα κόκκαλα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που τους υποχρέωσαν να περάσουν μήνες στο νοσοκομείο.  

Ο Χάντερ σπούδασε νομικά, αρχικά στο Georgetown University Law Center για ένα χρόνο και ύστερα μεταγράφηκε στο Yale Law School απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Την ίδια χρονιά θα αρχίσει και η καριέρα του, αφού ο Χάντερ διορίστηκε αμέσως σύμβουλος της τράπεζας ΜΒΝΑ, του Ντελαγουέρ, οι υπάλληλοι της οποίας είχαν «προσφέρει» από το υστέρημά τους 200.000 δολάρια για την εκλογική καμπάνια του πατρός Μπάϊντεν. Δύο χρόνια αργότερα, το 1998, ο Χάντερ έγινε αντί-πρόεδρος της ΜΒΝΑ και με τον βαθμό αυτό αποχώρησε από την εταιρεία το 2001.

Εύκολη καριέρα

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Κλίντον τον διόρισε στο Υπουργείο Εμπορίου όπου ήταν υπεύθυνος του ανερχόμενου τμήματος «ηλεκτρονικού εμπορίου» (ecommerce). Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει σαν επίσημος λομπίστας, ιδρύοντας με δύο φίλους του την εταιρεία προώθησης εμπορικών συμφερόντων «Oldaker, Biden & Belair».

Ο Χάντερ Μπάιντεν, όμως, ανήκε και συνεχίζει να ανήκει στην ελίτ, κι έτσι στη συνέχεια τοποθετήθηκε (για μια 5ετία) αντί-πρόεδρος του συμβούλιου των διευθυντών της εταιρείας σιδηροδρόμων Amtrak, από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Στη συνέχεια ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία «Rosemont Seneca Partners». Στη συνέχεια διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της World Food Program USA, μιας εταιρείας που στηρίζει το έργο των Ηνωμένων Εθνών (UN), μέσω των προγραμμάτων του World Food Programme (WFP). Έρευνα του καναλιού NBC αποκάλυψε ότι για το διάστημα 2013 – 2018 ο Χάντερ Μπάϊντεν εισέπραξε 11 εκατομμύρια δολάρια.

Το ίδιο διάστημα ο Χάντερ εισέπραξε 3,5 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία CEFC China Energy, εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που συνδέεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Ουκρανία

Τον Απρίλιο του 2014, ο Χάντερ Μπάϊντεν μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Burisma Holdings του Ουκρανού ολιγάρχη και πρώην πολιτικού, Μίκολα Ζλοχέβσκι, ο οποίος ελεγχόταν για «ξέπλυμα χρήματος» μετά την επανάσταση της Ουκρανίας. Ο Χάντερ έμεινε στην εταιρεία για πέντε χρόνια, 2014 έως το 2019, αμειβόμενος με 86.000 δολάρια το μήνα. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε τότε σοβαρές επιφυλάξεις καθώς η εμπλοκή του Χάντερ, δυσκόλευε και υπονόμευε τη δουλειά που έκανε ο πατέρας του, ο αντί-πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε καμπάνια ενάντια στη διαφθορά στην Ουκρανία.

Η σκοτεινή αλήθεια

Όμως ο Χάντερ Μπάιντεν, είχε και μια ακόμη πιο σκοτεινή πλευρά. Τις καταχρήσεις. Όλα άρχισαν από μικρή ηλικία, όταν ήταν μόλις 18 ετών, και συνελήφθη για ναρκωτικά ενώ η οικογένεια έκανε διακοπές στις παραλίες του Νιου Τζέρσεϊ. Παρότι όμως ο πατέρας του είχε κηρύξει «πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά», ο νεαρός Χάντερ εξαιρέθηκε του πολέμου και τη γλύτωσε μέσω μιας «pre-trial intervention» (προδικαστική παρέμβαση) αποφεύγοντας τη δίκη και κάνοντας κοινωνική εργασία λίγων εβδομάδων.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο Χάντερ δεν σταμάτησε τις καταχρήσεις, που περιλάμβαναν εκτός του αλκοόλ και την εκτεταμένη χρήση κοκαΐνης και κρακ. Μέσα σ’ όλα αυτά ο Χάντερ γνωρίζει μια φοιτήτρια, την Καθλίν, η οποία έμεινε έγκυος και παντρεύτηκαν τρεις μήνες αργότερα. Η Καθλίν το 2003, πίεσε τον Χάντερ να πάει για αποτοξίνωση, κάτι που του απέδωσε 10 χρόνια νηφαλιότητας.

Το 2013, η χρήση αλκοόλ και κρακ ανάγκασε τον Χάντερ να πάει ξανά για θεραπεία σε διακεκριμένο κέντρο της Αριζόνα (πρόκειται μάλλον για το διάσημο κέντρο αποτοξίνωσης Meadows). Ο Χάντερ αποφάσισε να πάει εκεί οδηγώντας, 7 ώρες δρόμο μέσα στη νύχτα και την έρημο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο και να ντεραπάρει το αυτοκίνητο. Ο Χάντερ πήρε άλλο αυτοκίνητο και είπε στην εταιρεία ενοικίασης ότι μια κουκουβάγια έπεσε στο παρμπρίζ του με αποτέλεσμα να τρομάξει και να βγει από το δρόμο. Όταν οι υπάλληλοι της εταιρείας τσέκαραν το αυτοκίνητο βρήκαν ξεχασμένη μια σακούλα με κρακ, μια πίπα για μεθ, κάρτες μυστικών υπηρεσιών, την πιστωτική κάρτα και το δίπλωμα οδήγησης του Χάντερ, και το σήμα του γενικού εισαγγελέα που ανήκε στον αδελφό του Τζόζεφ (Μπο) Μπάιντεν που είχε πεθάνει λίγο καιρό πριν από καρκίνο. Η εταιρεία ενημέρωσε την αστυνομία για τα ευρήματά της, παρόλα αυτά ο Χάντερ Μπάιντεν τη γλύτωσε «λόγω έλλειψης στοιχείων».

Επαναλαμβανόμενη ατιμωρησία

Ο Χάντερ εκείνο το διάστημα απέκτησε ερωτικές σχέσεις με τη χήρα του αδελφού του, Χέιλι. Συγκεκριμένα η Χέιλι τον επισκέφθηκε στο κέντρο αποτοξίνωσης και έμεινε μαζί του για αρκετές μέρες. Μετά από κάποιες εβδομάδες το θέμα διέρρευσε στον Τύπο, και η Καθλίν έκανε αίτηση διαζυγίου. Το δικαστήριο όρισε την αποζημίωση της Καθλίν σε 37.000 δολάρια το μήνα. Ο Χάντερ για να ξεδώσει πήρε σβάρνα τα στριπτιζάδικα και σε ένα από αυτά, το 2018, γνώρισε μια κοπέλα που εργαζόταν ως στρίπερ, την Ντάλας. Ο Χάντερ άρχισε να κολλάει μαζί της και σε λίγο καιρό η νεαρή γυναίκα έμεινε έγκυος. Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν δεχόταν κουβέντα για την πατρότητα και η Ντάλας έμεινε μόνη της κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Όταν γεννήθηκε το μωρό η Ντάλας ζήτησε τεστ πατρότητας και βοήθεια για την ανατροφή του. Το τεστ επιβεβαίωσε την πατρότητα του Χάντερ, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε καθόλου χρήματα να διαθέσει.

Στο μεταξύ ο Χάντερ Μπάιντεν είχε γνωρίσει μια νέα γυναίκα, τη Μελίσσα Κόεν και μετά από γνωριμία 6 ημερών, αποφάσισαν να ζήσουν μαζί. Για το λόγο αυτό παντρεύτηκαν, έκαναν γαμήλια τατουάζ και αγόρασαν ένα σπίτι αξίας 3.300.000 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες. Παράλληλα ο Χάντερ τριγυρνά οδηγώντας την Porsche Panamera GTS του, και δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν έχει καθόλου χρήματα για το παιδί που έκανε με την Ντάλας.

Το 2020, ο Χάντερ εμφανίστηκε σε κάποιον μάστορα που επιδιορθώνει κομπιούτερ, και του έδωσε τρία λάπτοπ που είχαν πέσει στο νερό. Ο μάστορας κατόρθωσε να σώσει τα δεδομένα ενός λάπτοπ και είδε με έκπληξη ότι υπήρχαν στοιχεία παραβατικών πράξεων και έπρεπε να ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Το υλικό του λάπτοπ επιβεβαιώνει όλα τα στοιχεία για τις συνευρέσεις του Χάντερ Μπάιντεν με πόρνες και στρίπερς, την εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την επαναλαμβανόμενη ατιμωρησία που απολάμβανε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι συνομήλικοί του συνέχιζαν να τιμωρούνται αυστηρά από τον πατέρα του και αντί-πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο οποίος έκανε συχνά από το 1994 πύρινες σταυροφορίες κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον των ουσιών και των χρηστών. Θα μείνει άλλη μια φορά ατιμώρητος;

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Αναφορές για «πολλά θύματα» μετά την επίθεση ενόπλου στην πόλη Λάνγκλεϊ (Video)

H Gazprom κόβει περαιτέρω το φυσικό αέριο μέσω Nord Stream

Κομισιόν: Αναθεωρεί την πρόταση για «κόφτη» στο φυσικό αέριο – Δίνει μεγάλο εύρος εξαιρέσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:02