ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Αδιέξοδη  διαμάχη για το τέλος του Άρτσι - Τραγική φιγούρα η μητέρα του (Photos/Videos)

05.08.2022 16:58

Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Λονδίνο έπρεπε να συνταχθούν με την τραγική έκκληση της μητέρας να είναι δίπλα στο παιδί της εξαντλώντας κάθε περιθώριο, ή να ακούσουν τους επιστήμονες, που λένε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρατείνεται με τεχνητά μέσα η ζωή του Άρτσι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν θα είναι καθ΄ ουδένα τρόπο επωφελές για τον Άρτσι η μεταφορά του σε άσυλο, απορρίπτοντας το αίτημα της οικογένειας.

Ο Δικαστής κάλεσε την οικογένεια να αφήσει το 12χρονο παιδί να φύγει «ειρηνικά», αφού δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ζήσει και δεν έχει καμία επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ήταν ένα πλήγμα για την οικογένεια του Άρτσι Μπάτερσμπι, που έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να αποτρέψει την αποσύνδεση του παιδιού από την μηχανική υποστήριξη στο δημόσιο νοσοκομείο του Γουάιτσπαπελ. Η μητέρα του Άρτσι μίλησε για «άρρωστη και εξοργιστική» απόφαση.

«Αγαπούμε τον Άρτσι και αρνούμαστε να σταματήσουμε», δήλωσε η μητέρα του, Χόλι Ντανς, η οποία νωρίτερα έλεγε πως αν οι γιατροί τον αποσυνδέσουν από το οξυγόνο, θα προσπαθήσει να κρατήσει το παιδί της στη ζωή φυσώντας η ίδια μέσα στο στόμα του….

Η οικογένεια του Άρτσι δηλώνει ότι θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. «Όλες οι ευχές μας ως οικογένεια έχουν απορριφθεί από τις αρχές. Είμαστε συγκλονισμένοι, αλλά θα συνεχίσουμε, γιατί αγαπούμε τον Άρτσι και αρνούμαστε να  παραιτηθούμε», είπε η μητέρα του.

Η οικογένεια του παιδιού θέλει να εξαντλήσει όλα τα μέσα για να οδηγήσει το παιδί σε ειδικό άσυλο, όπου ελπίζουν ότι θα είναι δίπλα του για να τον αποχαιρετίσουν. Όμως οι γιατροί λένε πως η μεταφορά του παιδιού από το νοσοκομείο στο άσυλο είναι επισφαλής και δεν θα του προσφέρει τίποτα.

Η διαμάχη αυτή είναι αδιέξοδη. Μια διαμάχη ανάμεσα στη μητέρα που αρνείται να αποδεχτεί την τραγική πραγματικότητα και στους επιστήμονες που γνωρίζοντας την τραγικότητα των στιγμών καλούνται να υπερβούν τα συναισθήματα ακολουθώντας την ψυχρή λογική.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Αναστέλλει τον διάλογο υψηλού επιπέδου με τις ΗΠΑ (Video)

Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει 31 εκατ. δολάρια στο «House of Cards»

Ο Τραμπ δείχνει την τσιγκουνιά του: Έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ για να γλιτώσει φόρους

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:39
Exit mobile version