search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:26
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η αντίδραση για τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα – « Η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης»

05.08.2022 13:34
pasok_ktirio_new

Σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα. 

Μία μέρα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Γεωργιάδη να εμπλέκεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη μέσω του συστήματος Predator, ο ανιψιός και συνεργάτης του Πρωθυπουργού υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν: «Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτής της νοσηρής υπόθεσης απόπειρας παγίδευσης του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Πρέπει να μάθουμε τα πάντα για τη δράση του predator στην Ελλάδα. Με τις παραιτήσεις η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης αλλά αυτό δεν μας αφορά. Προτεραιότητα μας η θεσμική ενίσχυση της πολιτείας μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλήσει τη δημοκρατία μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα». 

Πάντως, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. 

Αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης έγραψε: «Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες».

Το σχόλιο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα στην παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και  του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.  Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη  λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Βλέπει «πολιτική εκμετάλλευση» από Ανδρουλάκη στο θέμα των παρακολουθήσεων 

ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική με Ν.Δ., στενό μαρκάρισμα σε ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη – Ποιοι σηκώνουν το βάρος της παρακολούθησης 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50