search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:45
MENU CLOSE

Τσίπρας: Ομολογία ενοχής η παραίτηση Δημητριάδη – Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις

05.08.2022 13:42
tsipras-vouli-aei

Ως ομολογία ενοχής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού.

«Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη εξερχόμενος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και πρόσθεσε:

«Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις:

«Κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες με τη βοήθεια της των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως».

Ραγκούσης: Αναγνώριση ενοχής, δε σώζει τον Μητσοτάκη – Εκλογές τώρα

Στην είδηση της παραίτησης Δημητριάδη αντέδρασε άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης υπογραμμίζοντας με ανάρτησή του στο Facebbok ότι η παραίτηση συνιστά «αναγνώριση ενοχής για τις έκνομες παρακολουθήσεις». Σημειώνει επίσης πως η κίνηση αυτή «δε θα διασώσει τον Μητσοτάκη» και ζητά «εκλογές τώρα».

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η παραίτηση Δημητριάδη δεν θα διασώσει τον Μητσοτάκη.

Είναι αναγνώριση ενοχής για τις έκνομες παρακολουθήσεις και το επιτελικό παρακράτος που έχουν στήσει. Είναι η απόλυτη απόδειξη ότι όλοι τους – Γεραπετρίτης, Οικονόμου, Δημητριάδης και Μητσοτάκης – ψεύδονταν συστηματικά και οργανωμένα μέχρι σήμερα# εκλογές_Τώρα».

Νάσος Ηλιόπουλος: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Για «ομολογία ενοχής» κάνει λόγο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του προς το ρ/φ «Στο Κόκκινο» σημείωσε πως η κυβέρνηση στερείται πλέον δημοκρατικής νομιμοποίησης και πρέπει να παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Τσίπρας – Κλιμάκωση και για τις υποκλοπές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:45