search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:35
MENU CLOSE

Τζίνα Λολομπριτζίντα: Κατεβαίνει στις ιταλικές εκλογές – Διεκδικεί τις ψήφους των ευρωσκεπτικιστών

15.08.2022 19:25
Gina Lollobrigida

Η εμβληματική μορφή του ιταλικού κινηματογράφου, η 95χρονη Τζίνα Λολομπριτζίντα, θα είναι υποψήφια για τη Γερουσία στις εκλογές του επόμενου μήνα.

Η Λολομπριτζίντα σχεδιάζει να είναι ανεξάρτητη υποψήφια στην πόλη Latina, νοτιοανατολικά της Ρώμης, για τη συμμαχία Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία, η οποία περιλαμβάνει ομάδες που αντιτίθενται στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα la Repubblica.

Η συμμαχία ζητά την έξοδο της Ιταλίας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ιταλία προκήρυξε εκλογές για τις 25 Σεπτεμβρίου μετά την κατάρρευση της κυβερνώσας συμμαχίας του Ντράγκι. Ένας δεξιός συνασπισμός – με επικεφαλής τους αδελφούς της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι και συμπεριλαμβανομένου του κόμματος Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και του Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι – προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με το κόμμα της Λολομπριτζίντα ​​να επιδιώκει να φτάσει το όριο του 3% που απαιτείται για να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

Η Λολομπριτζίντα έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν τις δυνάμεις της στον πολιτικό στίβο, υποβάλλοντας υποψηφιότητα για μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999.

Η θρυλική ηθοποιός ήταν μια από τις κορυφαίες Ιταλίδες ηθοποιούς των δεκαετιών του 1950 και του 1960, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες με τον Σον Κόνερι και τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ πριν ξεκινήσει μια καριέρα στο φωτορεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:

Τομ Χόλαντ: Κάνει «διάλειμμα» από τα social media – «Επιβαρύνουν πολύ την ψυχική μου υγεία»

Νορβηγία: Με ευθανασία θανατώθηκε η Freya, ο δημοφιλής θαλάσσιος ίππος – «Για λόγους δημόσιας ασφάλειας»

Έτοιμος να εξοπλίσει φιλικές χώρες με ρωσικά όπλα δηλώνει ο Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:31