search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:01
MENU CLOSE

Κρήτη: Παρέμβαση Ντογιάκου για την επίθεση στους Γερμανούς – Ζητά να δοθεί προτεραιότητα στην έρευνα της υπόθεσης

23.08.2022 14:41
kriti1_new
Πηγή: Cretapost

Το περιστατικό της επίθεσης δύο Κρητικών σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Κρήτης, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος ζήτησε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, ζητεί να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διεξαχθεί με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή αφορά την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση για τα αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Ακόμη, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου φέρεται να αναφέρει πως η καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 38χρονος, που κατηγορείται για την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο, την περασμένη Παρασκευή (19/8).

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 38χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (26/8) στις 12:30 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, ο 36χρονος αδερφός του αφέθηκε ελεύθερος.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος των Κρητικών

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο συνήγορος υπεράσπισης των Κρητικών, ποινικολόγος κ. Διονύσιος Βέρρας, προσπάθησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να υποβαθμίσει το περιστατικό.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν υπήρχε μαχαίρι στο συμβάν. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε μέσα στη δικογραφία ούτε βρέθηκε πουθενά αλλού».

Παράλληλα δήλωσε ότι «αν το περιστατικό συνέβαινε μεταξύ Ελλήνων δε θα γινόταν όλο αυτό. Ανάλογα περιστατικά με φασαρίες συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους».

Μήνυση στους Γερμανούς έκαναν οι Κρητικοί

Παράλληλα, οι δύο Κρητικοί προχώρησαν σε μήνυση κατά των Γερμανών τουριστών για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι δύο Κρητικοί υποστήριξαν ότι τους χτύπησαν οι Γερμανοί τουρίστες«Εμείς πήγαμε να προσπεράσουμε το αυτοκίνητο των Γερμανών και εκείνοι πάτησαν γκάζι, ενώ εμείς ήμασταν στο αντίθετο ρεύμα και κινδυνέψαμε», φέρεται να είπαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο οδηγός του οχήματος έχει μελανιασμένο μάτι και ισχυρίζεται ότι είναι από το χτύπημα των Γερμανών.

Όπως αναφέρει το cretalive, οι Κρητικοί υποστηρίζουν ακόμη ότι ο ένας εκ των Γερμανών, που είναι μποξέρ, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο οδηγό του αγροτικού σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στη μύτη, καθώς έσπασε το διάφραγμα.

Η πλευρά του 38χρονου επικαλείται ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Διαβάστε επίσης:

Ερέτρια: Τουρίστρια έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου για να αποφύγει το βιασμό της

Κόρινθος: Δίωξη στον πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας

«Οδός Τόλη Βοσκόπουλου»: Δεν δώσαμε ποτέ σε δρόμο το όνομά του λέει ο Δήμος στη Θεσσαλονίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58