search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:13
MENU CLOSE

Financial Times: «Οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Μητσοτάκη οι υποκλοπές»

25.08.2022 09:57
kyriakos mitsotakis new

Οι Financial Times ασχολούνται με την υπόθεση των υποκλοπών. Δημοσίευμα της εφημερίδας έχει τίτλο «Οι ελληνικές υποθέσεις υποκλοπών προκαλούν καύσωνα στον Μητσοτάκη».

Σε αυτό γίνεται λόγος για τις αποκαλύψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τις παρακολουθήσεις του κινητου του τηλεφώνου, οι οποίες αποτελούν, όπως αναφέρει, «οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».

Γινεται εκτενής αναφορά στην συζήτηση που θα διεξαχθεί αύριο στη Βουλή με ένα σχόλιο για κοινό ουσιαστικά “μέτωπο” της αντιπολίτευσης προκειμένου «να μειώσουν τη δημοτικότητα του κεντροδεξιού πρωθυπουργού».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρόσφατο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου «αρνήθηκε πως η υποκλοπή ήταν παράνομη, αλλά είπε ότι ήταν λάθος», ενώ στέκεται και στη δήλωσή του περί «σκοτεινών δυνάμεων», για την οποία επικαλείται πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό και το οποίο φέρεται να είπε πως «δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών. . . με άμεσους και έμμεσους τρόπους».

Εν συνεχεία, γίνεται αναφορά και στην υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάσης Κουκάκη, που «έχει συνεισφέρει στο παρελθόν στους Financial Times» και την παρακολούθησή του από το Predator, καθώς και στις παραιτήσεις του πρωην διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού – και ανηψιου του – Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Τέλος, κλείνει με τις εξελίξεις της τρέχουσας εβδομάδας και τη χθεσινή σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Κατά Μητσοτάκη, με θέσεις για ΕΥΠ και θεσμούς

Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου: Αναμένει «συγγνώμη» από τον Οικονόμου για τη στοχοποίηση της Νεκταρίας Σταμούλη

Απάντηση Politico στον Οικονόμου: Στηρίζει την δημοσιογράφο του – «Απόλυτως ακριβές» το ρεπορτάζ της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36