search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:49
MENU CLOSE

Ξόρκι και στην ηττοπάθεια 

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2245
01/09/2022
03.09.2022 07:46
ekloges_new

Και ξαφνικά επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση για νέα παρέμβαση στον εκλογικό νόμο, ώστε να «ταπεινωθεί» και κάτω από το 38% που προβλέπει ο νόμος Θεοδωρικάκου το όριο της αυτοδυναμίας.

Οι λόγοι για την αναθέρμανση της συζήτησης αυτής είναι απολύτως προφανείς: Η υπόθεση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη καθιστά σχεδόν εξωπραγματικό κάθε σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Ταυτόχρονα ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται, σε συνδυασμό με τη φθορά που προκαλεί στην κυβέρνηση η υπόθεση των παρακολουθήσεων κάνουν πολλά στελέχη της Ν.Δ. να θεωρούν ότι ακόμα και το 38% είναι πολύ ψηλά για να επιτευχθεί, ιδίως αν η απλή αναλογική δεν δώσει καθαρή κεφαλή του κόμματος.

Εμείς, πάντως, κρατάμε τις επανειλημμένες δηλώσεις Μητσοτάκη ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει εκ νέου, αλλά και τις επισημάνσεις άλλων στελεχών της Ν.Δ. ότι μια τέτοια κίνηση θα έστελνε στο εκλογικό σώμα ένα σαφές μήνυμα ηττοπάθειας.

Αντιθέτως με την εμμονή του Μητσοτάκη στη γνωστή θεσμική, παίζει να δοθεί και το μήνυμα ότι παραμένει ισχυρός, άρα δεν φοβάται την κάλπη…

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη εναντίον Τσιάρα για τον διορισμό Παγουτέλη στον Άρειο Πάγο

«Φλερτάρει» με τη διαγραφή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν

Όταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έλεγε «ναι στο προγαμιαίο σεξ» το 1998 στο Penthouse

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06