search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:57
MENU CLOSE

Βαρόμετρο τηλεθέασης η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ για τα κανάλια

09.09.2022 16:59
tileorasi_tilevarometro_new

Όποτε έχει αγώνα η Εθνική ομάδα μπάσκετ επηρεάζεται η πίτα τηλεθέασης των καναλιών. Η κατάταξη μπορεί να μην αλλάζει ριζικά,  διαφοροποιούνται όμως τα μεγέθη μεριδίων καναλιών.

Χθες συνέβη ακριβώς αυτό. Έπαιζε η Ελλάδα κόντρα στην Εσθονία (για την ακρίβεια Εσθονία- Ελλάδα ήταν το ματς με σκορ 69- 90) στο Βερολίνο.  Το μερίδιο της ΕΡΤ1 από εκεί που ήταν μεταξύ έξι και επτά τοις εκατό εκτινάχθηκε στο 35% και το ξεπέρασε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Εν τέλει το ημερήσιο μερίδιο του πρώτου κρατικού καναλιού διαμορφώθηκε στο 9,5%, έναντι 6,8% που είχε την προηγούμενη ημέρα και 7,5% την ίδια ημέρα μια εβδομάδα πίσω.

Σχεδόν ανεπηρέαστο ήταν το μερίδιο του Mega, το οποίο απέσπασε το μεγαλύτερο κομμάτι από την ημερήσια πίτα τηλεθέασης, όμως την πιο αισθητή υποχώρηση εμφάνισε ο Alpha το μερίδιο του οποίου διαμορφώθηκε σε 11,6% από 14,6%% που είχε προχθές (7/9) και 12,5% που είχε καταφέρει την προπερασμένη Πέμπτη (1/9).

Το Ευρωμπάσκετ είναι καλή «αιμοδοτική» ένεση, εξάλλου, και για την ΕΡΤ3 που είδε το μερίδιο της να διαμορφώνεται πάνω από το 3%.

Σε άλλα «μέτωπα» τηλεθέασης,  το «Καλημέρα Ελλάδα» δείχνει να διαμορφώνει δυναμική και τάση εξελικτική. Αν και άρχισε μία εβδομάδα αργότερα από τις εκπομπές της τυπολογίας της.

Η πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σκάι έχει το κοινό της και μαζί με την εκπομπή «Οι δεκατιανοί» είναι από τα προγράμματα του σταθμού που ξεχωρίζουν, αν και από τη συγκριτική παρατήρηση των δεδομένων της Nielsen για τον Σκάι την ίδια μέρα από βδομάδα σε βδομάδα η εκπομπή των Πιτταρά- Γρηγοριάδη παρουσίασε υποχώρηση.

 Η εκπομπή κοντράρεται με τις ανταγωνιστικές (ως προς την ώρα προβολής) «Το πρωινό» , «Μega Καλημέρα» και λίγο από «Πάμε Δανάη και «Super Κατερίνα» (ως ένα χρονικό σημείο). Από Δευτέρα θα ριχτεί στον πόλεμο της τηλεθέασης και η εκπομπή «Πρωινό μας» του Σκάι απέναντι από την εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το νέο ενημερωτικοψυχαγωγικό πρόγραμμα του Open από τον ανταγωνισμό. Στην ώρα της, η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δείχνει ως τώρα να επικρατεί.

Στο μεταξύ η εκπομπή «Ελένη» τουλάχιστον τις τελευταίες δύο ημέρες έχει δυναμική πάνω κάτω ίδια με τα σε επανάληψη επεισόδια της σειράς «Μαρία η άσχημη», σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen.

Διαβάστε επίσης:

United Group – Νova: Επένδυση δύο δισ. ευρώ σε οπτικές ίνες 10 GB

«Ευρυγώνιο» το πρόγραμμα του ΕΡΤNews

Τηλεθέαση που… μουρμουρίζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50