search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:55
MENU CLOSE

Με ανταγωνιστική διάθεση η ΕΡΤ για τη νέα σεζόν – Με κενά όμως στη «μεγάλη εικόνα» (Videos)

07.09.2022 15:24
ert_new

Νέο κανάλι αποκλειστικά για ειδήσεις και νέο πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό από την ΕΡΤ1, στη λογική των ιδιωτικών καναλιών, η ΕΡΤ εμφανίζεται έτοιμη για τη νέα- σκληρή από ό,τι φαίνεται- τηλεοπτική σεζόν.

Θεωρητικά στην πορεία θα υπάρχει ενημέρωση και για τα άλλα κανάλια του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3.

Το ΕΡΤnews είναι το μεγάλο στοίχημα για την διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και η αξιοπρεπή τηλεθέαση της ΕΡΤ1 που προτείνει, όπως και πέρσι, αξιόλογες σειρές μυθοπλασίας που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα κατηγοριών άρα και γούστων.

Το ΕΡΤnews θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «ποτάμι ειδήσεων», έχει εικόνα σύγχρονου ειδησεογραφικού τηλεοπτικού οργανισμού με εφαρμογή L Banner ώστε οι ειδήσεις να εμφανίζονται γραπτώς στο κάτω και δξί μέρος της οθόνης για αδιάληπτη ενημέρωση και για τηλεθεατές με προβλήματα ακοής, δελτία ειδήσεων στις 12.00, 15.00, 21.00, 24.00 και ανα τρίωρο (13.00, 16.00, 19.00, 22.00) από το Euronews αλλά και πέντε συν μία δημοσιογραφικές εκπομπές: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ο Γιώργος Κουβαράς (παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Δευτέρα με Πέμπτη)  θα παρουσιάζει την εκπομπή «Αναλυσέ το» επικεντρωμένη σε θέματα επικαιρότητας, την Τρίτη το βράδυ ο ίδιος δημοσιογράφος θα παρουσιάζει την εκπομπή «Στο κέντρο» φιλοξενώντας πρωταγωνιστές της τρέχουσας επικαιρότητας σε συνεντεύξεις «ένας με έναν».

Πέμπτη βράδυ ο Απόστολος Μαγγηριάδης (παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου το ΠΣΚ) θα αναλύει τα γεγονότα και τις προεκτάσεις τους στην Ελλάδα και στον κόσμο, στην εκπομπή «Επίλογος» που θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τα πρόσωπα που διαμορφώνουν την επικαιρότητα, αλλά και συζητήσεις με πολιτικούς, δημοσιογράφους και αναλυτές.

Ο ίδιος κάθε Παρασκευή θα παρουσιάζει την εκπομπή «ΕΡΤ Talks», μια άλλη ανάλυση της πολιτικής επικαιρότητας και του παρασκηνίου μέσα από τη ματιά των δημοσιογράφων.

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης που τη νέα σεζόν θα κάνει πρωινή ενημερωση με την Νίνα Κασιμάτη κάθε Κυριακή βράδυ στην ενημερωτική εκπομπή που θα έχει θα παρουσιάζει τα βασικότερα σημεία της εβδομάδας που πέρασε και δίνει το στίγμα της εβδομάδας που έρχεται, με καλεσμένους στο στούντιο.

Σε αυτές, συνυπολογίστε την διμηνιαία εκπομπή έρευνας «Στιγμές» που θα επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Παπαϊωάννου.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS κατέχουν τα δελτία στη νοηματική, που εκτός από το απογευματινό δελτίο στις 18:00, διάρκειας 15 λεπτών, επεκτείνονται και στις 13:00 και στις 22:00.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ένθετα που αφορούν την υγεία, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την καινοτομία κ.ά. Τη ζώνη 05:00-06:00 θα παρουσιάζουν τις καθημερινές οι Διονύσης Μποτώνης και  Εύα Περόνα, και τα Σαββατοκύριακα οι Δημήτρης Απόκης και Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα. 

Στη ζώνη 10:30 και 12:00, (Δευτέρα έως Παρασκευή), η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και η Βούλα Μαλλά (ΠΣΚ). Στην απογευματινή ζώνη (17:00-18:00), αξιοποιούνται οι Κώστας Λασκαράτος και  Θάνος Σιαφάκας, ενώ στις 20:00-21:00 οι Ηλίας Σιακαντάρης και Γιάννης Σκάλκος.

Το ραντεβού τους με το τηλεοπτικό κοινό ανανεώνουν, τη νέα σεζόν, οι εκπομπές «Επτά» με τη Βάλια Πετούρη, «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη, «Συμβαίνει στην Ευρώπη» με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Κλειώ Νικολάου.

Βέβαια με όλα αυτά τονίζεται η εκκωφαντική απουσία μιας έστω εβδομαδιαίας εκπομπής για την ειδησεογραφία και την επικαιρότητα, ελληνική και ξένη από τις Τέχνες, τον Πολιτισμό.

Ψυχαγωγία από την ΕΡΤ1

Η ΕΡΤ1 είναι το άλλο κανάλι στο οποίο εστιάζει η ΕΡΤική διοίκηση και εκείνο που θα αναμετρηθεί με τον ανταγωνισμό στον τομέα κυρίως της ψυχαγωγίας.

Μετρήσιμος «αντίπαλος» η ΕΡΤ1, από πέρσι με αξιόλογες προτάσεις οπτικοακουστικών παραγωγών, τη σεζόν 2022- 2023 θα διαθέτει στο μενού της επτά νέες  παραγωγές μυθοπλασίας και συνολικά δέκα σειρές.

Οι καινούργιες είναι: Οι ιστορικοκοινωνικές  «Φλόγα και άνεμος»(Σάββατο, 22.00) , «Το βραχιόλι της φωτιάς» (σε προγραμματισμό) και «Μια νύχτα του Αυγούστου» (Κυριακή, 22.00), το κοινωνικό θρίλερ «Κάνε ότι κοιμάσαι» (Δευτέρα, 22.00 με διπλό επεισόδιο),  το μουσικοσατιρικό  «Τα νούμερα» (Παρασκευή, 22.00),  η κοινωνικοαισθηματική «Η παραλία» (στα γυρίσματα) , η αστυνομική- δραματική και με έντονη δράση «Η πτώση» (στα γυρίσματα).

Συνεχίζονται τη νέα σεζόν τα δοκιμασμένα «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» (καθημερινά στις 20.00) , «Τα καλύτερα μας χρόνια» ( Τρίτη, 22.00 με διπλό επεισόδιο) και «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» (ΣΚ , 22.00).

Στη μεσημεριανοαπογευματινή ζώνη το κρατικό κανάλι θα έχει τρία τηλεπαιχνίδια, το γνωστό  «Δες και βρες», το εκ μεταγραφής «Ο πιο αδύναμος κρίκος» σε καθημερινή βάση αμφότερα και το νέο «Πες τη λέξη» (ΣΚ, 19.00).

Η ΕΡΤ1 κατά τα ειωθότα προτείνει το «Πρωίαν σε είδον» στην πρωινή ζώνη Δευτέρα με Παρασκευή (10.00- 12.00) και το «Δύο στις 10» (ΣΚ, ίδια ώρα με το καθημερινό).

Περίπου απέναντι στα μεσημεριανάδικα των ιδιωτικών καναλιών η ΕΡΤ1 έχει το «Στούντιο 4» και βεβαίως ξεχωρίζει τις Τετάρτες το εξαιρετικό «Μουσικό κουτί», ενώ τις Παρασκευές (αργούτσικα) συνεχίζουν οι διαχρονικοί «Αυτός και ο άλλος».

Στην ΕΡΤ επιστρέφει ο Χρίστος Βασιλόπουλος με την εκπομπή «Πρόσωπα με τον Χρίστο Βασιλόπουλο» με την οποία θα φωτίσει τη  ζωή των ανθρώπων του πολιτισμού, που άφησαν το ισχυρό αποτύπωμά τους στην Ελλάδα. Πρόκειται για δώδεκα αφιερωματικές εκπομπές με στοιχεία έρευνας, που θα φωτίσουν όλες τις πτυχές προσώπων του πολιτισμού.

Και βεβαίως υπάρχει νέος κύκλος εκπομπών «Το αλάτι της γής» στον οποίον δεξιοτέχνες μουσικοί απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας μιλούν για την τέχνη τους και παίζουν μουσικά κομμάτια του τόπου τους.

Η ΕΡΤ2, κατά την διοίκηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, θα παραμείνει το κανάλι του Πολιτισμού «με περιεχόμενο που οι άλλοι δεν μπορούν να έχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος και- προσωρινά-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Ζούλας και στην αναφορά του για την ΕΡΤ3 υπενθύμισε ότι παραμένει το κανάλι της Περιφέρειας με ζωντανές εκπομπές αλλά και αρκετό και «ζωντανό» αθλητικό περιεχόμενο τα Σαββατοκύριακο, καθώς το ΕΡΤSports απενεργοποιήθηκε από καιρό. 

Σύγχρονα χαρακτηριστικά απέκτησε η Ελληνική Ραδιοφωνία και χάρη στην δημιουργία των ιντερνερικών σταθμών Zeppelin, KosmosJazz, Defterolaika- χωρίς όμως  εκπομπές και ζωντανό πρόγραμμα-, αλλά και τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό κόμβο ERT Echo, στον οποίο ο ακροατής μπορεί να βρίσκει συγκεντρωμένα όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Μένει να φανεί η πρόθεση της ΕΡΤ για το πρώτο πρόγραμμα, την ΕΡΑ Σπορ αλλά και τη Φωνή της Ελλάδας.

Στην υπερηφάνεια από την απαξίωση και την ντροπή οι εργαζόμενοι

Στον απολογισμό της τριετίας ο προϊστάμενος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφέρθηκε στο ΕΡΤflix, λέγοντας ότι από τις αρχές του 2022 και έως χθες έχουν «γραφτεί» στη δωρεάν συνδρομητική πλατφόρμα δύο εκατ. νοικοκυριά, τα προγράμματα του, που αναπτύσσονται σε 48 κατηγορίες,  «μετρούν» 10 εκατ. προβολές, ενημερώνοντας ότι διαθέτει 50.000 βίντεο.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ υπογράμμισε την αλλαγή κλίματος και διάθεσης στην ΕΡΤ στο διάστημα της θητείας του έως τώρα και αναφέρθηκε στο αίσθημα υπερηφάνειας που αισθάνονται πλέον οι εργαζόμενοι ακριβώς διότι εργάζονται στην ΕΡΤ. Και περιέγραψε τί έχει συμβεί:

«Όταν πριν από ακριβώς τρία χρόνια -τέτοια εποχή- διέρρευσε στον Τύπο ότι όχι μόνον είμαι υποψήφιος να αναλάβω την προεδρία της ΕΡΤ, αλλά ότι αυτό ήταν πρωτίστως μια δική μου επιθυμία, οι κοντινοί μου φίλοι με πήραν τηλέφωνο διερωτώμενοι -χωρίς να μου το πουν ευθέως- αν είμαι αφελής ή τρελός.

Ήταν τέτοια η διαχρονική απαξίωση των ανθρώπων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που, πιστέψτε με  για πολλά χρόνια -και δεν αναφέρομαι μόνον στα τελευταία μετά την επαναλειτουργία της- οι εργαζόμενοι -και οι μόνιμοι και οι συμβασιούχοι- δίσταζαν σε μια παρέα ακόμη και να ομολογήσουν ότι εργάζονται στην ΕΡΤ.

Ε, λοιπόν -και εν γνώσει μου ότι αυτό που θα πω μπορεί να ακουστεί υπερβολικό- αν με ρωτούσατε σήμερα ποιο είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα που πέτυχε αυτή η Διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια, θα σας έλεγα ένα και μόνον: Ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όχι μόνο δεν διστάζουν πια να πουν ότι δουλεύουν για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά ότι πολλοί εξ αυτών το δηλώνουν -και μάλιστα με υπερηφάνεια».

Διαβάστε επίσης:

Ειρωνείες Πορτοσάλτε για την απεργία της ΕΣΗΕΑ – «Ηταν ευγενική χορηγία στην κρατική τηλεόραση» (video)

Netflix: «Ανεβαίνει» την Πέμπτη το ντοκιμαντέρ «Φονικός Άνθρακας»

«Φως στο Τούνελ»: Το τρέιλερ της Αγγελικής Νικολούλη για τη νέα σεζόν – «Καμία εξαφάνιση στο σκοτάδι» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31