search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Ρωσία: Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά» (Video)

21.09.2022 09:28
putin_new

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία η οποία ξεκινά από σήμερα ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (21/9) ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι. Απευθυνόμενος, δε, σε όσους επιστρατευτούν, τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

Όπως είπε οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης.

«Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό», τόνισε.

Όπως τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύεται από το ΝΑΤΟ «και στην πραγματικότητα διοικείται από ξένους επικεφαλής» προσθέτοντας ότι «οι τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού» κατά της Ρωσίας έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

«Οι δημοκρατίες σας, που παραδοσιακά φιλοξενούν ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών, θα πρέπει να θέτουν ζητήματα πολιτικής ειρήνης, σταθερότητας και να δίνουν προτεραιότητα. Είναι πολύ σημαντικό γενικά, και ιδιαίτερα σημαντικό για περίπλοκες περιοχές, όπως η δική σας», τόνισε.

«Ο βασικός μας στόχος για την απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς παραμένει αναλλοίωτος», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν να επιστρέψουν υπό τον «ζυγό» της Ουκρανίας.

Η Ρωσία θεωρεί τις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, που αποτελούν το Ντονμπάς, ανεξάρτητα κράτη από το 2014. Η Μόσχα πλέον ελέγχει το 60% του Ντονέτσκ και τον Ιούλιο έθεσε υπό τον έλεγχό της σχεδόν το σύνολο του Λουχάνσκ.

«Η Δύση επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της Μόσχας»

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε παράλληλα τη Δύση ότι επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της χώρας του.

Ο Πούτιν επισήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει» στις, όπως τις αποκάλεσε, απειλές της Δύσης, τονίζοντας ότι «δεν μπλοφάρει».

Επίσης ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων στη Ρωσία.

Σε μια πρώτη αντίδραση η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Γκίλιαν Κίγκαν, χαρακτήρισε ως «ανησυχητική κλιμάκωση» την απόφαση Πούτιν για μερική επιστράτευση προσθέτοντας ότι οι απειλές για χρήση πυρηνικών θα πρέπει να ληφθούν «σοβαρά» υπ’ όψην.

Κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών

Από την πλερά του, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι το προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση προβλέπει την κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ο Σοϊγκού διευκρίνισε ότι δεν θα επιστρατευθούν φοιτητές και όσοι υπηρέτησαν ως κληρωτοί και ότι η πλειονότητα των ρώσων εφέδρων, που αριθμούν ένα εκατομμύριο, επίσης δεν θα στρατολογηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Να προετοιμαστούμε για το φθινοπωρινό κύμα της πανδημίας – Ο κορωνοϊός είναι εδώ

Αυστραλία: Σφοδρή σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό – Πάνω από 30 τραυματίες (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Απαράδεκτη η προσπάθεια να αλλάξουν τα σύνορα της Ουκρανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:59