search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:05
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Και όμως, παρακολουθούσε τη σειρά «The Crown»

21.09.2022 13:31
he crwon new

Η συγχωρεμένη πλέον βασίλισσα παρακολουθούσε τη δημοφιλή σειρά του Netflix «The Crown» («Το Στέμμα») σε σκηνοθεσία Πίτερ Μόργκαν. 

Σε εμφάνισή του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης της κηδείας από το αμερικανικό δίκτυο ABC, ο βασιλικός ανταποκριτής Τζορτζ Τζόμπσον – ένας από τους πιο γνωστούς βασιλικούς σχολιαστές – είπε ότι η βασίλισσα συνήθιζε να παρακολουθεί τη σειρά τις Κυριακές. 

Από τότε που έκανε πρεμιέρα το «The Crown» το 2016, το κοινό και οι δημοσιογράφοι έχουν συζητήσει πολλές φορές το ενδεχόμενο θέασης της σειράς από τη βασιλική οικογένεια.

Αλλά σύμφωνα με τον Τζόμπσον, η Ελισάβετ Β έβλεπε τακτικά τη σειρά, τουλάχιστον στις πρώτες σεζόν όπου τη βασίλισσα υποδύθηκε η Κλερ Φόι.

Επιπλέον είπε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος του είχε εκμυστηρευτεί πως προσπάθησε να αποθαρρύνει τη σύζυγό του από το να βλέπει το σόου επειδή γνώριζε ότι θα την εκνεύριζε.  

Τι είναι το the Crown

Tο Στέμμα, ;oπως είναι η ονομασία του στα ελληνικά, είναι μία ιστορική δραματική σειρά η οποία δημιουργήθηκε και γράφηκε αρχικά από τον Πίτερ Μόργκαν και παρήχθη από την Left Bank Pictures και την Sony Pictures Television για το Netflix.

Πρόκειται για μία βιογραφική ιστορία σχετική με τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Ο πρώτος κύκλος καλύπτει την περίοδο από τον γάμο της με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, το 1947 μέχρι τη ματαίωση του αρραβώνα της αδερφή της, της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, με τον Σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ το 1955. Ο δεύτερος κύκλος καλύπτει την περίοδο από την κρίση του Σουέζ το 1956 μέχρι την απόσυρση του τρίτου πρωθυπουργού της Βασίλισσας, του Χάρολντ Μακμίλαν, το 1963 και τη γέννηση του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1964.

Ο τρίτος κύκλος συνεχίζει από το 1964, καλύπτοντας τις δύο περιόδους του Χάρολντ Ουίλσον ως πρωθυπουργού μέχρι το 1976, ενώ ο τέταρτος συμπεριλαμβάνει την πρωθυπουργία της Μάργκαρετ Θάτσερ και παρουσιάζει τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

Διαβάστε επίσης

Χαμός με Πορτοσάλτε-Παπαπαναγιώτου-Κλαυδιανό: «Πέταγονται και οι δύο σαν να μην πω τι» (video)

«House of the Dragon»: «Τρένο» πάει η τηλεθέαση – Δεν το πιστεύουν στο HBO

Τηλεθέαση: «Μαγνήτης» η κηδεία της Ελισάβετ και για τα ελληνικά κανάλια (Πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:05