ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:09
MENU CLOSE

Πανεύκολο μπανόφι (μπανανόταρτα καραμέλας), χωρίς ψήσιμο

28.09.2022 06:00

Μια κλασσική συνταγή για βρετανικό επιδόρπιο τάρτας με τραγανή βάση από μπισκότα με βούτυρο και πλούσια γέμιση από μπανάνες, καραμελωμένο γάλα και κρέμα. Ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ, είναι οικονομικό και πεντανόστιμο γλυκό και αν χρησιμοποιήσετε σπιτικό καραμελωμένο γάλα, θα το απογειώσετε γευστικά.

Εκτέλεση

1. Αρχικά θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μούλτι ή χτυπώντας τα (συνθλίβοντας τα) με τον πλάστη αφού πρώτα τα έχετε βάλει μέσα σε αεροστεγή σακούλα κατάψυξης.
2. Ανακατέψτε τα καλά με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να έχετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
3. Αλείψτε με λίγο βούτυρο και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή φόρμα τάρτας 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Απλώστε το μίγμα των μπισκότων στη βάση της φόρμας (και λίγο στα πλαϊνά) και πιέστε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού. Βάλτε την βάση στο ψυγείο για 20 λεπτά.
4. Χτυπήστε στο μπολ του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Στη μέση της διαδικασίας προσθέστε τις κουταλιές της άχνης και συνεχίστε μέχρι να έχετε σφικτή σαντιγί.
5. Βγάλτε από το ψυγείο τη βάση και απλώστε μια στρώση με τα 2/3 από την ποσότητα του καραμελωμένου γάλακτος.
6. Στρώστε τις φέτες μπανάνας ομοιόμορφα από πάνω και καλύψτε τις με το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα για να μην μαυρίσουν.
7. Σκεπάστε το γλυκό με όλη την ποσότητα από την χτυπημένη σαντιγί και τοποθετήστε την μπανανόταρτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την σερβίρετε.
8. Λίγο πριν την κόψετε, πασπαλίστε με φλούδες ή τρίμμα σοκολάτας και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Μπουρέκι με σπανάκι, φέτα, ελιές και μίγμα – χυλό για τέλειο φύλλο

Κέικ με μπανάνες, καρύδια και γλάσο σοκολάτας

Μαλτέζικη συνταγή για ομελέτα με φιδέ

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34
Exit mobile version