search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:19
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για ωράριο καταστημάτων: Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής

06.10.2022 12:06
adonis_georgiadis_new

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει την αλλαγή του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για το υπουργείο, θέμα αλλαγής του ωραρίου των καταστημάτων δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει», ο υπουργός μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (6/10) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως εκτίμησε, εάν εφαρμοζόταν ένα τέτοιο μέτρο, θα είχε δυσμενείς συνέπειες τόσο στην αγορά εργασίας όσο όμως και στον τζίρο των καταστημάτων.

Πρόσθεσε δε, ότι εντός των επομένων ημερών οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσουν μια λίστα με 50 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στη συνέχεια θα ανέβει στην πλατφόρμα e- καταναλωτής η τιμή του καλαθιού από το κάθε σούπερ μάρκετ ώστε να μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις κόστους ο καταναλωτής.

«Θα γίνει προσπάθεια σε αυτά τα προϊόντα οι αυξήσεις να είναι ελάχιστες για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πληθωριστική πίεση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας υπογράμμισε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μετά την επένδυση της Amazon στη Νάξο, που τη μετατρέπει σε «έξυπνο νησί», έρχεται νέα επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty μαζί με την Lamda Hellix για την κατασκευή του πρώτου κέντρου πληροφοριών του Ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Θα δημιουργηθούν 80 με 90 νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος, για το Ελληνικό δήλωσε ότι το έργο προχώρα γρήγορα, ο ουρανοξύστης θεμελιώνεται την επομένη εβδομάδα, και το 2025 θα είναι έτοιμο προς παράδοση.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για τουρκικές προκλήσεις: «Δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούμε – Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της»

Σακελλαροπούλου για Τουρκία: Ο αναθεωρητισμός και η προκλητική ρητορική θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη

Οι προτάσεις της Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Κοινή προμήθεια και ανώτατο όριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:15