search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:52
MENU CLOSE

Κυκλώνας «Ίαν»: Η απίστευτη ιστορία του Τζόνι, που έσωσε τη μητέρα του την τελευταία στιγμή από τις πλημμύρες (photos/videos)

06.10.2022 17:03
lauder_florida_new1

Η υπέργηρη μητέρα του Τζόνι Λόντερ, Κάρεν, είχε αρνηθεί να εγκαταλείψει το σπίτι της στη Νέιπλς της Φλόριντα, παρά τις προειδοποιήσεις για τη σφοδρότητα της καταιγίδας Ίρμα που έπληξε την περιοχή το 2017. Τελικά τα νερά ήταν μόλις λίγα εκατοστά και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Φέτος η Κάρεν, παρά τα 86 χρόνια της, αψήφησε τον κυκλώνα «Ίαν», πιστεύοντας ότι δεν θα ήταν πιο επικίνδυνος από την Ίρμα. Κι έτσι έμεινε στο σπίτι της.

Όμως όταν χτύπησε ο «Ίαν», διαπίστωσε με τρόμο ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Το ύψος των νερών έφτασε σχεδόν το ένα μέτρο και παγιδεύτηκε μέσα στο σπίτι της, βλέποντας τα νερά να φτάνουν μέχρι το στήθος της.

«Θα μπορούσα να έχω πάει σε καταφύγιο, αλλά δεν πίστευα πως θα ήταν τόσο άσχημη κατάσταση», δήλωσε η Κάρεν Λόντερ στο ΝΒC.

Ο γιος της Κάρεν, Τζόνι, ζει περίπου μισό μίλι μακριά από το σπίτι της μητέρας του. Κι εκείνος δεν είχε φύγει από το σπίτι του, έχοντας κατά νου μήπως κάτι χρειαζόταν η Κάρεν.

Κάποια στιγμή η Κάρεν φοβισμένη του ζήτησε βοήθεια. «Μου είπε ότι τα νερά είχαν καλύψει την αναπηρική πολυθρόνα της και της έφταναν μέχρι το στήθος», λέει ο Τζόνι Λόντερ. Ανέβασε τους τρεις γιους του στη σοφίτα του σπιτιού, μαζί με τα κατοικίδια ζώα κι εκείνος έκανε βουτιά από το παράθυρο του σπιτιού του, σπεύδοντας να βοηθήσει τη μητέρα του.

Κολυμπούσε 45 λεπτά στους πλημμυρισμένους δρόμους που είχαν μετατραπεί  σε ορμητικούς χείμαρρους. Τα νερά έφταναν σχεδόν στα δύο μέτρα, παρασύροντας αυτοκίνητα και άλλα μεγάλα αντικείμενα. Κι εκείνος κολυμπούσε με κόπο κόντρα στο ρεύμα προσπαθώντας να διανύσει το μισό μίλι μέχρι το σπίτι της μητέρας του.

«Ήταν πολύ δύσκολο, το νερό ερχόταν ολοένα και πιο ορμητικό. Ήξερα πως κινδύνευα από τα ρεύματα που θα μπορούσαν να με παρασύρουν, από τα αντικείμενα που επέπλεαν και θα μπορούσα να με χτυπήσουν. Όμως η μητέρα μου ήταν εκεί και ήξερα πως δεν είχε πολύ χρόνο» καθώς τα νερά ανέβαιναν απειλητικά.

«Αλλά ποιος δεν θα έκανε την προσπάθεια για να σώσει τη μαμά του;».

Όση ώρα κολυμπούσε ή περπατούσε κόντρα στο ρεύμα, ο Τζόνι Λόντερ έβγαλε κάποιες φωτογραφίες για να τις στείλει στους γιους του, ώστε να ξέρουν που βρίσκεται.

Όταν έφτασε στο σπίτι της μητέρα του, την άκουσε να φωνάζει τρομαγμένη.

«Ήταν τρομοκρατημένη, αλλά ανακουφίστηκε μόλις με είδε», λέει ο Τζόνι Λόντερ.

«Εγώ τρόμαξα ακούγοντάς την, γιατί δεν ήξερα αν είχε πέσει κάτι πάνω της ή ήταν παγιδευμένη και χτυπημένη. Αλλά διαπίστωσα ότι ανέπνεε», προσθέτει.

Η Κάρεν Λόντερ είχε ενδείξεις υποθερμίας. Ο Τζόνι Λόντερ ήταν κάποτε διασώστης και ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Έβαλε τη μητέρα του σε ένα τραπέζι, την τύλιξε με ζεστές κουβέρτες και περίμενε να υποχωρήσουν τα νερά.

Ύστερα από τρεις ώρες την έβαλε στην αναπηρική πολυθρόνα και την έβγαλε από το πλημμυρισμένο σπίτι.

Η Κάρεν Λόντερ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε «σε ένα μαλακό, ζεστό κρεβάτι και είναι καλά», όπως λέει ο Τζόνι. Αλλά το σπίτι της καταστράφηκε από τον κυκλώνα Ίαν.

Η κουνιάδα της που ζει στο Μαϊάμι πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα για να την βοηθήσει και κατάφερε να μαζέψει δωρεές ύψους 17.000 δολαρίων, καθώς η Κάρεν Λόντερ δεν είχε ασφάλεια για να καλύψει τις καταστροφές που υπέστη το σπίτι της.

«Όλα μπορούν να αποκατασταθούν», λέει ο Τζόνι Λόντερ, προσθέτοντας ότι «πλέον η μαμά άλλαξε και την επόμενη φορά θα πάει σε καταφύγιο…».

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: «Πιάστηκε» να λέει κακή λέξη σε ανοιχτό μικρόφωνο (Video)

ΕΕ: Το προσχέδιο για τον «δυναμικό διάδρομο τιμής» για το φυσικό αέριο

Πάνω από 400 τ.χλμ. ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί στη Χερσώνα, θα «απελευθερωθούν» όλα τα εδάφη υπόσχονται οι Ρώσοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:47