search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:23
MENU CLOSE

Πάνω από 400 τ.χλμ. ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί στη Χερσώνα, θα «απελευθερωθούν» όλα τα εδάφη υπόσχονται οι Ρώσοι

06.10.2022 16:10
xersona-213-new

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα ανακατέλαβε με αντεπίθεση περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλόμετρα κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν από την αρχή Οκτωβρίου περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιφέρειας της Χερσώνας», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης Νατάλια Γκουμενιούκ, αναφερόμενη για πρώτη φορά σε αριθμούς σχετικά με τις επιτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων.

Όλοι οι οικισμοί της περιοχής Χερσώνας που καταλαμβάνονται από τα ουκρανικά στρατεύματα θα απελευθερωθούν στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Στρεμούσοφ είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν οκτώ οικισμούς στη «γκρίζα» ζώνη της περιοχής Χερσώνα, ενώ η γραμμή άμυνας «δεν κινήθηκε ούτε εκατοστό».

Ο ρωσικός στρατός στην πραγματικότητα μόλις σήμερα υποχώρησε σε ένα ασφαλές μέρος, σε εκείνες τις γραμμές που είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων, περιορίζοντας έτσι την πρώτη γραμμή και προετοιμάζοντας τα αντίποινα… Πιστέψτε με, όλα αυτά τα εδάφη θα απελευθερωθούν, μέχρι τις περιοχές του Νικολάεφ και της Οδησσού. Και πιστέψτε με, όλα αυτά θα συμβούν στο εγγύς μέλλον“, δήλωσε ο Στρεμούσοφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia 24.

Τα ουκρανικά στρατεύματα αποκρούστηκαν, λένε οι Ρώσοι

Την ίδια ώρα, τα χτυπήματα των Ρώσων στις περιοχές Davydov Brod, Trifonovka και Novaya Kamenka στην περιοχή Χερσώνα, καθώς και σε Murakhivka στην περιοχή Mykolaiv, κατέστρεψαν περισσότερους από 280 Ουκρανούς μαχητές και στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Πυραυλικά χτυπήματα υψηλής ακρίβειας από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις στις περιοχές των οικισμών Velikoye Artakovo, Nikolaev, Novogrigorovka και Belaya Krinitsa, στην περιοχή Χερσώνα, κατέστρεψαν τρεις πλωτές διαβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πέρα ​​από τον ποταμό Ingulets», σύμφωνα με τους Ρώσους.

Στην κατεύθυνση προς Andriyevo-Krivoy Rog, οι αρχές του Κιέβου προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα των ρωσικών στρατευμάτων, αλλά κατάφεραν να απωθήσουν τον εχθρό.

«Στην κατεύθυνση Andriyevo-Kryvyi Rih, ο εχθρός, με τη βοήθεια τεσσάρων τακτικών ομάδων τάγματος, έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να σπάσει την άμυνα των στρατευμάτων μας προς τους οικισμούς Dudchany, Sukhanovo, Sadok, Bruskinskoye κατά τη διάρκεια της ημέρας“, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, οι Ουκρανοί έχασαν:
-περισσότερους από 100 στρατιωτικούς
-έξι δεξαμενές
-οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα
-εννέα αυτοκίνητα

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα «απελευθέρωσαν» την περιοχή Zaitsevo στο Ντονέτσκ, «εκκαθαρίζοντας», όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περισσότερους από 120 Ουκρανούς στρατιώτες και αξιωματικούς της 58ης ταξιαρχίας πεζικού και της 128ης ορεινής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Τρία άρματα μάχης καταστράφηκαν επίσης.

Στην περιοχή του Κουπιάνσκ, ο ρωσικός στρατός φέρεται να απέκρουσε πολλές απόπειρες επίθεσης στα στρατεύματά του. “Στην Kupyansk, ο εχθρός, με δυνάμεις έως και τριών τακτικών ομάδων, έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να επαναλάβει την επίθεση προς τις κατευθύνσεις Pershotravneve, Kislovka και Berestovoye. Όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν με αποφασιστικές ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων», αναφέρουν οι ρωσικές αρχές.

Οι απώλειες των Ουκρανών, σύμφωνα με τη Μόσχα, ήταν:
-περισσότεροι από 120 στρατιωτικοί·
-πέντε δεξαμενές
-12 τεθωρακισμένα άρματα μάχης.
-14 αυτοκίνητα.

Κοντά στο χωριό Petrivske στην περιοχή Χάρκοβο, το ρωσικό πυροβολικό φέρεται να κατέστρεψε δύο ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης.

«25 μαχητές και δύο φορτηγά με τοποθετημένα βαριά πολυβόλα εκκαθαρίστηκαν», ανέφερε το ρωσικό τμήμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν εννέα ουκρανικά drones και κατέρριψαν τρεις οβίδες του Alder MLRS.

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream: Σαμποτάζ δείχνει η σουηδική έρευνα

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022 στη Γαλλίδα Ανί Ερνό

Πότε θα γίνει η ενθρόνιση του Καρόλου – Τα παράξενα πράγματα που κληρονόμησε από την Ελισάβετ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01