search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Τα «γυρίζει» τώρα ο Ερντογάν: Η ΕΕ να πιέσει την Ελλάδα για διάλογο αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες

10.10.2022 21:59
erdogan654- new
Photo: Twitter Anadolu

Την… τιμητική της είχε πάλι η Ελλάδα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

Ο  Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ, παρά το γεγονός ότι «έφαγε» πόρτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Παράλληλα επιδόθηκε ξανά σε ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο, ενώ ο ίδιος είναι που έχει αρνηθεί πολλάκις κάθε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία σε κανένα επίπεδο» και μετά το γνωστό «Μητσοτάκης γιοκ».

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει ειδικά η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες που μεταμφιέζονται σε “ενότητα ή αλληλεγγύη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι διεθνείς εξελίξεις συνεχίζουν να δείχνουν πόσο κρίσιμη είναι η Τουρκία για την Ευρώπη, δήλωσε ακόμη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στην πραγματικότητα, κάθε εξέλιξη στον κόσμο αποκαλύπτει το γεγονός ότι η Τουρκία είναι απαραίτητη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ότι είχε συναντήσεις και με αρκετούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αρμένιου πρωθυπουργού, Νικόλ Πασινιάν.

Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της Πράγας επαίνεσαν τον μεσολαβητικό ρόλο της Άγκυρας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδει το Βερολίνο: Κανένα σχέδιο στήριξης έκδοσης κοινού χρέους

Ερντογάν: Έχουμε 5 πλωτά γεωτρύπανα – Όταν τελειώσουμε εδώ, θα πάμε για εργασίες σε διεθνή ύδατα (Video)

Σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο, Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιώτες ποζάρουν μαζί (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:10