ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:03
MENU CLOSE

Φιλοπολεμικές «ιαχές» Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη αλλά σύγκρουση, θα απαντήσουμε (Video)

11.10.2022 14:05

Σε νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, επιμένοντας στη ρητορική της έντασης, προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη Λιβύη. Η Τουρκία έχει μόνο έναν στόχο: τη σταθεροποίηση της Λιβύης», πρόσθεσε σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενίκ Σαφάκ.

«Η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με το να γίνεται η Τουρκία παγκόσμιος παράγοντας. Άρχισαν να λένε ανοησίες. Αυτός που ιππεύει ένα στραβό άλογο πέφτει γρήγορα. Μη λέτε συνέχεια ότι πίσω μου βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Λέμε Kalimera (Καλημέρα). Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία μπροστά σας. Εκτοξεύετε μίσος. Στην Ιστορία, ο Τούρκος στρατιώτης σάς έριξε στη θάλασσα, δεν μπορέσατε να το χωνέψετε και είστε εχθρικοί προς τους Τούρκους παντού. Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας ακόμη και αν ο κόσμος είναι εναντίον μας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι», τόνισε ακόμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Λέμε “η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες”. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν θέλει ειρήνη, αλλά σύγκρουση. Θα υπάρξει απάντηση γι’ αυτό», είπε ακόμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με την Χουριέτ.

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Δίνει και συμβουλές για τον δύσκολο χειμώνα – «Στην ανάγκη βάλτε ένα δεύτερο πουλόβερ» (Photos)

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν την Τετάρτη στην Αστάνα

Βαρύ πένθος για τον Σον Πεν – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Eileen Ryan (Photos)

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:01
Exit mobile version