search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:49
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: «Η στρατιωτικοποίηση Λέσβου και Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Θα πάρουμε μέτρα» (video)

29.09.2022 14:05
tsavousoglou299_new

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, με αφορμή τα νησιά, εξαπέλυσε αυτή τη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η αποστολή από την Ελλάδα τεθωρακισμένων οχημάτων αμερικανικής προέλευσης στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, «τα οποία έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αναφέρει η Sabah, που φιλοξενεί δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ.

«Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», είπε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.

Και συνέχισε: «Φυσικά, ενώ η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορούμε να είμαστε αδρανείς. Θα λάβουμε επίσης τα απαραίτητα μέτρα.

Από την άλλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωρίζετε, έχουν κάνει πρόσφατα βήματα υπέρ της Ελλάδας, σπάζοντας την πολιτική της ουδετερότητας.

Στο παρελθόν ακολουθούσε μια πολιτική ισορροπίας. Επίσης, ήρε το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης της “Νότιας Κύπρου” (Κυπριακή Δημοκρατία) για 1 χρόνο. Ως εκ τούτου, ως εγγυήτρια χώρα, θα  κάνουμε τις απαραίτητες ενισχύσεις στην “ΤΔΒΚ”.

Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εδραιώσουμε τα δικά μας συμφέροντα και ασφάλεια και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Η επένδυση της Google θα φέρει 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και 20.000 νέες θέσεις εργασίας» (video)

Υποκλοπές – Αιχμές Σπηλιωτόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί» (Video)

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:42