search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:46
MENU CLOSE

Οργή Τσαβούσογλου: Δεν θα πάρουμε τα F-16 υπό όρους και περιορισμούς

23.09.2022 19:49
Tsavousoglou_new

Με το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, τα έβαλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς όπως υποστηρίζει, βάζει όρους και περιορισμούς τόσο στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, όσο και στη χρήση τους.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μίλησε για «ελληνικό λόμπι» που εμποδίζει την Τουρκία να πάρει τα μαχητικά αεροσκάφη και, επίσης, τόνισε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα «δένει τα χέρια» της.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Δεν θα είμαστε σε υπό όρους συμφωνία για τα F-16. Δεν είναι αποδεκτό να υποστούμε περιορισμούς όπως “χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς”. Γιατί να αγοράζουμε ένα προϊόν που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Δεν είναι αποδεκτό για ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλλει τέτοιους περιορισμούς σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι διάφορα «λόμπι» προσπαθούν να αποτρέψουν την παράδοση F-16 στην Τουρκία: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα λόμπι εδώ, ειδικά το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι, αντιτάχθηκαν σε αυτό μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον».

Νέο παραλήρημα Ερντογάν

Στην εθνικιστική ρητορική που χρησιμοποίησε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φτάνοντας στο σημείο να κάνει ανάρτηση για την άλωση της Τριπολιτσάς.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», επισημαίνει ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Δεν απειλούμε κανέναν με πυρηνικά όπλα

Τζο Μπάιντεν: Σε σύγχυση μετά από ομιλία του – «Τι να κάνω τώρα;»  (Video)

Ιράν: Σαρώνει τη χώρα η «επανάσταση των γυναικών» – «Λάδι στη φωτιά» οι δηλώσεις του προέδρου Ραϊσί (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:25