search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:49
MENU CLOSE

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Όσο υπάρχει απειλή, ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας»

14.10.2022 15:38
Panagiotopoulos- Akar- nato- brixelles-new

Μήνυμα στον Χουλουσί Ακάρ έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας για την επανεκκίνηση των συζητήσεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης(ΜΟΕ).

«Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής για τα όσα είπε ο Χουλουσί Ακάρ για τον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες χωρίς την ανάγκη παρέμβασης τρίτων.

Η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά την συνάντησή του με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και λίγο μετά την «επίθεση φιλίας» του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο  Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είναι απειλή για φίλους και συμμάχους.

«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, της σχέσεις καλής γειτονίας, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και διάλογο. Τόνισα τη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τους ήπιους τόνους Ακάρ στην συνάντησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να δυναμιτίσει εκ νέου την ένταση δηλώνοντας κατά την επιστροφή του από την πρωτεύουσα του Καζακστάν: «…Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και αισχροκέρδεια σε ενέργεια και αγαθά – Ζήτησε εκλογές

Μητσοτάκης από τη Βουλή: «Πώς είναι δυνατόν ταυτόχρονα να είμαστε νεοφιλελεύθεροι και να κάνουμε έφοδο στο κράτος;»

Τσίπρας για Νικολαΐδη: Έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:46