search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:59
MENU CLOSE

Γυμνοί μετανάστες στον Έβρο: Βαθιά ανησυχία του ΟΗΕ για το περιστατικό – Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

17.10.2022 16:49
EVROS_METANASTES

Τη βαθιά ανησυχία του για το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες που βρέθηκαν στον Έβρο εξέφρασε, μέσω Twitter, ο ΟΗΕ.

Παράλληλα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο για «σοκαριστικές εικόνες» και ζήτησε την πλήρη διερεύνηση του περισταρτικού.

«Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είναι βαθιά στενοχωρημένη από τις σοκαριστικές αναφορές και τις εικόνες 92 ατόμων, που φέρεται να βρέθηκαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, απογυμνωμένα από τα ρούχα τους.

Καταδικάζουμε μια τέτοια σκληρή και ταπεινωτική μεταχείριση και ζητούμε πλήρη διερεύνηση αυτού του περιστατικού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΟΗΕ στο tweet του.

Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Το συγκλονιστικό περιστατικό στον Έβρο έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις δηλώσεις των Τάκη Θεοδωρικάκου και Νότη Μηταράκη, όσο και στις αντίστοιχες του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για fake news.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία ανταλλάσσουν ευθύνες μετά από δεκάδες σχεδόν γυμνούς μετανάστες που βρέθηκαν στα σύνορα», γράφει το France24, ενώ το Euronews αναφέρει στον τίτλο του: «Τα Ηνωμένα Έθνη “αναστατώνονται” αφού η Ελλάδα εντόπισε δεκάδες “γυμνούς και μελανιασμένους” μετανάστες στα τουρκικά σύνορα».

Guardian σημειώνει: «Ελλάδα και Τουρκία ανταλλάσσουν ευθύνες μετά τη διάσωση 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα και το BBC: Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη ‘βαθιά ανησυχητική’ ανακάλυψη 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας».

«”Βαθιά στενοχωρημένος” ο ΟΗΕ από την ανακάλυψη 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας», υπογραμμίζει ο Independent, ενώ από την πλευρά του το CNN γράφει: «Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι “βαθιά στενοχωρημένη” από τις αναφορές για σχεδόν 100 απογυμνωμένους μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας».

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: «Αναίσχυντες οι κατηγορίες της Ελλάδας για τους γυμνούς μετανάστες –  Μας συκοφαντείτε» (Video)

Βρετανία: Προσπαθεί «να το μαζέψει» η Λιζ Τρας – Μιλά για «νέα πορεία ανάπτυξης» και για «ανάγκη για σταθερότητα»

Παρίσι: Ανατριχίλα από τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 12χρονης – «Τη βίασαν και τη βασάνισαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58