search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:06
MENU CLOSE

Βρετανία: Προσπαθεί «να το μαζέψει» η Λιζ Τρας – Μιλά για «νέα πορεία ανάπτυξης» και για «ανάγκη για σταθερότητα»

17.10.2022 15:29
truss-new

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δηλώνει ότι η κυβέρνηση χαράσσει νέα πορεία για οικονομική ανάπτυξη και τονίζει την ανάγκη για σταθερότητα.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν, λίγη ώρα αφού ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ανέτρεψε σχεδόν όλα τα οικονομικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί πριν από τρεις εβδομάδες από την βρετανική κυβέρνηση προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στις βρετανικές αγορές.

«Ο βρετανός λαός δικαίως επιθυμεί σταθερότητα και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας σε επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες», δηλώνει η Λιζ Τρας με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αναλάβαμε δράση για να χαράξουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης που υποστηρίζει και προσφέρει στους ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας στο Twitter.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η Λιζ Τρας έχει επικεντρωθεί στην προσφορά οικονομικής σταθερότητας.

Η κυβέρνηση, στην επιδίωξή της για ανάπτυξη, «το παρατράβηξε και κινήθηκε με υπερβολική σπουδή», είπε ο εκπρόσωπος.

«Παραδεχόμαστε ότι η οικονομική σταθερότητα είναι σημαντική, κυρίως όταν βλέπουμε ορισμένες από τις παγκόσμιες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα και για τον λόγο αυτόν προχωρήσαμε σε αυτές τις αλλαγές», είπε.

Δημοσκόπηση – κόλαφος

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι η Λιζ Τρας έχει συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας (17/10) και στη συνέχεια θα έχει επαφές με «αντάρτες» που την αμφισβητούν ανοιχτά, πριν παρουσιάσει το νέο μίνι-προϋπολογισμό, που θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο –καταστροφικό όπως αποδείχτηκε- μίνι προϋπολογισμό.

«Φαίνεται πως είναι το τέλος του παιχνιδιού», σχολιάζει ο Guardian, σημειώνοντας ότι δημοσκόπηση της Opinium που διενεργήθηκε για το Κογκρέσο των Εμπορικών Ενώσεων, δείχνει πως αν γίνουν εκλογές το Εργατικό Κόμμα θα επιτύχει μια σαρωτική νίκη, όπως το 1997, εξασφαλίζοντας 411 έδρες, ενώ οι Συντηρητικοί θα χάσουν 219 έδρες και θα περιοριστούν στις 137.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να χάσουν τις έδρες τους υψηλόβαθμα στελέχη των Τόρις, όπως ο Τζέρεμι Χαντ και ο πρώην πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι: Ανατριχίλα από τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 12χρονης – «Τη βίασαν και τη βασάνισαν»

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες γύρω από τις πόλεις Σολεντάρ και Μπαχμούτ στο Ντονμπάς

Μπάιντεν: «Μεθοδική» επανεκτίμηση της σχέσης με την Σαουδική Αραβία – Δεν θα συναντήσει τον Μπιν Σαλμάν στην Σύνοδο της G20

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:06