search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:51
MENU CLOSE

Κύπρος: Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Αγία Νάπα – Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τo νησί (Video)

17.10.2022 17:16
Kipros- ydrostrovilos- new

Kακοκαιρία πλήττει την Κύπρο το τελευταίο 24ωρο, καθώς τα έντονα φαινόμενα που έπληξαν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κινήθηκαν ανατολικά.

Οι Κύπριοι είχαν την ευκαιρία να δουν ένα σπάνιο για την περιοχή φαινόμενο, έναν εντυπωσιακό υδροστρόβιλο, που εμφανίστηκε στην παραλία της Αγίας Νάπας, χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα ή καταστροφές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου ανέφερε πως ανταποκρίθηκε σε μόλις τέσσερα περιστατικά, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη βροχόπτωση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ώρες. Πολλές κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, όπου επιχειρούν τέσσερα συνεργεία.

Ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου ανέφερε ότι «η Δύναμη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές έχει ανταποκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε τέσσερα περιστατικά».

Δύο περιστατικά αφορούν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το ένα στην επαρχία Πάφου, ενώ η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε σε αντίστοιχο περιστατικό και στην Κοινότητα Κοφίνου της επαρχίας Λάρνακας. Επιπρόσθετα, συνέχισε, έγιναν δύο μετακινήσεις δέντρων από τις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντιστοίχως.

Εν τω μεταξύ, διάφορες περιοχές στο κέντρο της Λάρνακας πλημμύρισαν με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καταστήματα, υποστατικά και υπόγεια σπιτιών.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα πέντε πτήσεις να καθυστερήσουν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Hermes Airports, διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων της Κύπρου, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επίλυση του προβλήματος και ο αερολιμένας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.


Τις τελευταίες δύο ημέρες με τις απροσδόκητες βροχές και ανεμοθύελλες παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα στα κέντρα αναψυχής σε όλη την Κύπρο ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής Φύτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα ξημερώματα της Κυριακής και τη Δευτέρα προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου με τις απροσδόκητες βροχές και τις ανεμοθύελλες σε τραπεζοκαθίσματα και στις ομπρέλες.

Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις υπερχείλησαν φρεάτια αλλά κι οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στις περιουσίες των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής. Τα καιρικά φαινόμενα, είπε χαρακτηριστικά, ήταν απρόσμενα και άμεσα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να μην προλάβουν να ετοιμαστούν για την χειμερινή περίοδο και να εισέλθουν στους εσωτερικούς τους χώρους αλλά και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι άνεμοι είναι ισχυροί από όλες τις κατευθύνσεις αλλά και οι βροχοπτώσεις έντονες είπε ο κ. Θρασυβούλου, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους.

Προβλήματα αντιμετώπισαν και τα κέντρα αναψυχής εκτός των παραλιακών μετώπων.

Διαβάστε επίσης:

Συνωστισμός υποψηφίων για την αντικατάσταση της Λιζ Τρας – Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι (Photos/Video)

Γυμνοί μετανάστες στον Έβρο: Βαθιά ανησυχία του ΟΗΕ για το περιστατικό – Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: «Αναίσχυντες οι κατηγορίες της Ελλάδας για τους γυμνούς μετανάστες –  Μας συκοφαντείτε» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58