search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:39
MENU CLOSE

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Διέφυγε στην Ευρώπη η δημοσιογράφος που είχε ασκήσει κριτική για την εισβολή στην Ουκρανία

17.10.2022 19:57
marina new

Διέφυγε από τη Ρωσία η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, αφού κατάφερε να δραπετεύσει από τον κατ΄ οίκον περιορισμό στον οποίον είχε τεθεί, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα που εργαζόταν στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας διέκοψε το πρόγραμμα, τον Μάρτιο, για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο. Οι Ρώσοι εναντίον του πολέμου».

Η 44χρονη μαζί με την κόρη της έχουν φύγει από την Ρωσία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, προσθέτοντας ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν καταφέρει να εγκαταλείψουν το σπίτι όπου είχαν τεθεί σε περιορισμό και τώρα πλέον βρίσκονται υπό την προστασία ευρωπαϊκού κράτους, το οποίο δεν διευκρινίστηκε.

«Βρίσκονται πλέον στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, προσθέτοντας: «Είναι καλά. Περιμένουν μέχρι να μπορέσουν να μιλήσουν δημοσίως, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι ασφαλές».

Ο δικηγόρος αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποιο μέρος έχουν καταφύγει η δημοσιογράφος και η κόρη της, λέγοντας ότι αν αποκαλυφθεί «μπορεί να γίνει πρόβλημα γι αυτή».

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα είχε τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό από τον Αύγουστο, μετά από διαμαρτυρία έξω από το Κρεμλίνο, με ένα πλακάτ που έγραφε «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος. Οι στρατιώτες του είναι φασίστες».

Η δημοσιογράφος κατηγορήθηκε για προσβλητικές πληροφορίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «ψευδείς», κατηγορία που επιφέρει ποινή κάθειρξης δέκα χρόνων.

Τον Μάρτιο είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ρουβλιων (223,40 λίρες) για παραβίαση των νόμων για τις διαδηλώσεις και στη συνέχεια, τον Ιούλιο, της επιβλήθηκε κι άλλο πρόστιμο ύψους 50.000 ρουβλιων για αναρτήσεις που έκανε στα social media επικρίνοντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τον Αύγουστο οι αστυνομικές αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι της και ασκήθηκαν κι άλλες κατηγορίες εναντίον της και τον Σεπτέμβριο τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό, αλλά είχε προειδοποιήσει ότι δεν είχε πρόθεση να συμμορφωθεί με την ποινή αυτή, κάτι που έκανε πράξη διαφεύγοντας από την Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Αγία Νάπα – Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τo νησί (Video)

Συνωστισμός υποψηφίων για την αντικατάσταση της Λιζ Τρας – Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι (Photos/Video)

Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε πολυόροφο κτίριο στη ρωσική πόλη Γεΐσκ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:36