search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:53
MENU CLOSE

Αλλαγή ώρας: Μια ώρα ύπνου κερδίζουμε την Κυριακή – Πότε γυρνάνε πίσω τα ρολόγια

29.10.2022 13:36
Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω - Media

Μία ώρα ύπνου κερδίζουμε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, καθώς με την αλλαγή της ώρας θα γυρίσουμε πίσω τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, στις 04:00 τα ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 03:00.

«Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κώστας Σκρέκας.

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μια από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ωστόσο, η πανδημία κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγαν πίσω τον σχεδιασμό.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια απόφαση της τελευταίας στιγμής, η αλλαγή ώρας πάγια γίνεται τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10) γυρίζουμε προς τα πίσω τα ρολόγια μας προκειμένου να ξεκινήσει η χειμερινή ώρα.

Αυτό θα συμβεί στις 04:00 τα ξημερώματα, με τα ρολόγια -μετά την αλλαγή- να δείχνουν 03:00.

Διαβάστε επίσης:

Οινόφυτα: Φωτιά κοντά στα διόδια – Καθησυχαστική η Πυροσβεστική

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε η 38χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον σύζυγό της

Επίθεση με μαχαίρι σε επιχειρηματία: «Όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό, ούτε που το καταλάβαμε», λέει αυτόπτης μάρτυρας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:52