ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:09
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Αν η παράταξή μας έχει ισχυρή εντολή, δεσμεύομαι για κυβερνητική σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές

04.11.2022 00:51

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Kontra και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

Σε σχέση με το θέμα των συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού επανέλαβε ότι έχει λογική προγραμματικών συγκλίσεων, εξήγησε το πώς θα διαχειριστεί την ισχυρή δύναμη – εφόσον έχει τέτοια – της εντολής των εκλογέων του ΠΑΣΟΚ.

Για να προσθέσει: «Εγώ δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό ότι από την πρώτη εκλογική διαδικασία με την απλή αναλογική, ότι θα έχουμε σταθερότητα αν η παράταξή μας έχει ισχυρή εντολή. Εμείς δεν θα βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες γιατί δεν είμαστε διασυνδεδεμένοι με την καρέκλα».



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στη ΔΕΘ σχετικά με τις συνεργασίες. «Ξέρετε τι βλέπω; Ο κ. Τσίπρας ψήφισε απλή αναλογική, αλλά είπε στην ΔΕΘ ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση των ηττημένων. Τότε γιατί ψήφισε την απλή αναλογική; Αν δεν ήθελε κυβέρνηση ηττημένων, τότε γιατί δεν άφηνε τον εκλογικό νόμο με το μπόνους που δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων, γιατί μόνο το πρώτο κόμμα παίρνει το μπόνους».

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για την απόσταση που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
«Αν δεν καταρρέει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ευθύνη είναι στην εμπειρία που έχει ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν δείχνει ραγδαία φθορά; Γιατί ο λαός λέει να φύγουν αυτοί και να έρθουν οι προηγούμενοι που τα έκαναν έτσι όπως τα έκαναν; Εγώ αυτό προσπαθώ να σπάσω».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ενέργειας τονίζοντας ότι «Όταν το μείζον θέμα είναι η ενεργειακή ασφάλεια, στο μείγμα πρέπει να υπάρχουν ΑΠΕ. Αλλά όχι με πέντε μεγάλους στην Ελλάδα που θα κάνουν μπίζνα τους την ενεργειακή μετάβαση, αλλά με ενεργειακές κοινότητες. Ο κ. Σκρέκας παραμονή του Δεκαπενταύγουστου τον λίγο ενεργειακό χώρο που είχε η Ελλάδα τον έδωσε και αυτόν στους μεγάλους.

Έρχεται η κυβέρνηση και πετάει λεφτά στις επιδοτήσεις. Όλο το μοντέλο που έφτιαξε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι για να κερδοσκοπούν οι λίγοι, παραγωγοί και προμηθευτές ενέργειας»
κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Στην Ελλάδα η Επιτροπή PEGA – Συναντήσεις με κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Δημοσκόπηση MRB: Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση Πάτση

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στην επιτροπή PEGA – Προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:06
Exit mobile version