search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Οργή Μιχαηλίδου: «Να μου ζητήσει συγγνώμη» – «Δεν γνώριζα καμία καταγγελία για την “Κιβωτό του Κόσμου”» (Video)

19.11.2022 12:34
Domna Mixailidou_new

Εκνευρισμένη εμφανίστηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega.

O αστυνομικός συντάκτης των Νέων και του Βήματος ανέφερε πως σε ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί, τον Μάρτιο του 2022, από οργάνωση που ασχολείται με τα ελληνικά ιδρύματα υπήρξε καταγγελία ενήλικης πλέον κοπέλας, η οποία έκανε λόγο για κακές συμπεριφορές και συνθήκες εγκλεισμού σε δομή, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε – από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά – για τις καταγγελίες αναφορικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», με αφορμή την ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης.

«Όλοι μιλάμε!»

«Με ακούτε φορτισμένη γιατί κάνω ακριβώς το αντίθετο. Είμαι εδώ για να ζητήσω στον κόσμο να κάνει ακριβώς το αντίθετο. 1107 γραμμή παιδικής προστασίας. Όλοι μιλάμε!» τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

»Ό,τι είπε ο κ. Λαμπρόπουλος δεν ισχύει, δεν συμμετείχα στην ημερίδα αυτή, δεν έχει έρθει στη γνώση μου ο,τιδήποτε τέτοιο. Δεν υπήρξε καμία καταγγελία για δομή», συνέχισε.

«Θα παρακαλέσω πολύ από τον κύριο Λαμπρόπουλο να ζητήσει συγγνώμη. Πήρα τηλέφωνο και την διεύθυνση του Mega χθες και μου ζήτησε συγγνώμη η αρχισυνταξία. Με θίγει προσωπικά. Έχω φτύσει αίμα εδώ και 3,5 χρόνια», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας πως δεν είχε φτάσει στο υπουργείο καμία καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Η Σίσσυ Χρηστίδου υποστήριξε τον συνάδελφό της λέγοντας πως «για να το πει ο Λαμπρόπουλος, σημαίνει ότι έχει σοβαρές πηγές» με την υπουργό να ανταπαντά πως «δεν έχει σχέση με την “Κιβωτό του Κόσμου”».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως πέρυσι τα Χριστούγεννα υπήρχε καταγγελία για δομή ανηλίκων στην Αττική και την επόμενη ημέρα αμέσως πήγε η ίδια την υπόθεση στον Άρειο Πάγο έγιναν έρευνες και όλα όσα απαιτούνται για να διασταυρωθεί και να υπάρξουν οι ανάλογες τιμωρίες. «Η δουλειά μας ήταν εντατική, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Δεν υπήρχε αρμόδιος που να μην ασχολήθηκε».

Τότε, η Σίσσυ Χρηστίδου αναρωτήθηκε γιατί οι δομές δεν εξετάζονται πριν υπάρξουν καταγγελίες. Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε πως μέχρι πέρυσι, δεν υπήρχαν κανόνες για τις δομές ανηλίκων, κάτι που έπρεπε να γίνει.

Σ.Χ.: Μετά την καταγγελία έγιναν αυτά. Γιατί όχι πριν;

Δ.Μ.: Δεν έχουν γίνει ποτέ όλα αυτές οι κινήσεις στη χώρα. Τώρα γίνονται!

Σ.Χ.: Αυτό είναι θλιβερό!

Δ.Μ.: Συμφωνώ! Αλλάξαμε όλες τις προδιαγραφές για να γίνει σαφές. Μέχρι πρότινος δεν ήταν σαφές ούτε πόσα παιδιά ήταν στις δομές! Αλλάξαμε το νόμο!

Διαβάστε επίσης:

Το ΝΑΤΟ δεν θέλει την κλιμάκωση

Δεν είναι «όλοι εναντίον» της Ρωσίας

Μητσοτάκης: «Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική συνεργασία» – Η ανάρτησή του για την #DuoDay2022 (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:14