search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:15
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έσκισε 10.000 λίρες – Το τελεσίγραφο στον Μπέκαμ

20.11.2022 18:16
akti

Ο Βρετανός κωμικός και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Τζο Λίσετ έσκισε χαρτονομίσματα αξίας 10.000 λιρών, αφού έδωσε τελεσίγραφο στον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας Ντέιβιντ Μπέκαμ να αποσυρθεί από το ρόλο του ως πρεσβευτή του Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Λίσετ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δώριζε τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα αν ο Μπέκαμ συμφωνούσε να κόψει τους δεσμούς του με τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή θα έσκιζε τα χρήματα πριν από την έναρξη του τουρνουά. Τελικά, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ο Λίσετ, ντυμένος με ένα φόρεμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δημοσίευσε πλάνα που τον δείχνουν να βάζει δύο στοίβες χαρτονομισμάτων των 5 λιρών σε ένα ξυλοκοπτικό μηχάνημα.

Ο Μπέκαμ εργάζεται για το Κατάρ, το οποίο έχει επικριθεί για τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων, τα δικαιώματα των LGBTQ+ και τους περιοριστικούς κοινωνικούς νόμους. Ο Λίσετ δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπέκαμ ήταν ένα «γκέι είδωλο» που δουλεύει για το Κατάρ, το οποίο είναι «ένα από τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να είσαι γκέι». Ο ίδιος ο Μπέκαμ δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως ούτε έχει απαντήσει στο τελεσίγραφο.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022 – Καρίμ Μπενζεμά: «Δεν τα παρατάω στη ζωή μου αλλά τώρα έπρεπε να σκεφτώ την ομάδα» (Video)

Στον δρόμο του Καντονά η Νεολαία του Μέρα25: «Όχι στο Μουντιάλ – Όχι στην καταπάτηση δικαιωμάτων»

Μουντιάλ 2022: «Αρχίζει το μάτς…» – Το Παγκόσμιο Κύπελλο των μεγάλων προκλήσεων στο Κατάρ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:14