search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:24
MENU CLOSE

Υπόθεση παρακολουθήσεων: «Έργο και υποχρέωση της δικαιοσύνης η διαλεύκανση»

21.11.2022 14:15
OIKONOMOUGIANNIS_new

Στη δικαιοσύνη αλλά και στη Βουλή παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις οποίες εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, μετά το μπαράζ νέων δημοσιευμάτων για το θέμα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του “Π” σχετικά με ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας ορισμένων διατάξεων του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου είναι ανοιχτή και όχι προσχηματική, προσθέτοντας ότι και σε αυτή τη φάση αλλά και στη φάση του διαλόγου στη Βουλή θα αναδειχθεί το ορθό της πρωτοβουλίας, αλλά και αφήνοντας κάποιο παράθυρο ανοιχτό για παρεμβάσεις, η έκταση των οποίων φυσικά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακομα.

Όσον αφορά, ωστόσο, τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Γ. Οικονόμου περιορίστηκε να αναφέρει ότι αποτελεί έργο και υποχρέωση της δικαιοσύνης η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, παραπέμποντας εκ νέου στη Βουλή για τις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, περί ελέγχου των κινητών όλων των βουλευτών, αλλά και χαρακτηρίζοντας ως “ιστορίες κατασκόπων” διάφορα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολούθησης και πριν τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019.

Τέλος, σχετικά με την εισβολή στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε την αμηχανία της κυβέρνησης για τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι υπάρχει πολυεπίπεδο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας (εξωδικαστικός συμβιβασμός, επιδότηση ενοικίου, κ.λπ.) για την προστασία των πιο ευάλωτων δανειοληπτών, αλλά και υπογραμμίζοντας για το θέαμα με την παραβιασμενη πόρτα του διαμερίσματος ότι “προφανώς μας προβληματίζει και είναι εντελώς εκτός της φιλοσοφίας που είχαμε όταν διαμορφώσαμε το πλαίσιο” αν και εξέφρασε την επιφύλαξη ότι “δεν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά υπόθεσης που είχε ως αποτέλεσμα αυτές τις εικόνες”.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Κολοβού: «Η κυβέρνηση δουλεύει για τους Πάτσηδες»

Υποκλοπές: Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για να απεγκλωβιστεί – Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το κυβερνητικό έργο: Τα 17 σημεία που επισήμανε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:24