Μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα με τζίντζερ και γιορτινά αρώματα
Μια απλή συνταγή για μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα, γεμάτα με τη γλύκα του
πετιμεζιού και της καστανής ζάχαρης και γιορτινά αρώματα από το τζίντζερ, την κανέλα
και το γαρίφαλο. Είναι ιδανικά για να συνοδέψετε το τσάι ή τον καφέ σας και μπορούν
να αποτελέσουν ένα πεντανόστιμο δώρο που θα προσφέρετε σε φίλους και αγαπημένους.
Εκτέλεση
1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό
χαρτί.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, τη σόδα, το
γαρίφαλο και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
3.Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε με το πετιμέζι.
4.Τέλος ρίξτε τα κοσκινισμένα υλικά που έχετε κρατήσει στην άκρη και ανακατέψτε
μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
5.Πάρτε μια ποσότητα 2 κουταλιών της σούπας περίπου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
ένα σκουπ παγωτού) και με τα χέρια σας πλάστε τη ζύμη σε στρογγυλή μπάλα.
6.Κυλήστε την κάθε μπάλα μέσα στην κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετήστε τις μέσα
στο ταψί σε απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους. Πατήστε ελαφρά και ισώστε λίγο την
επιφάνειά τους.
7.Ψήστε για 8-10 λεπτά, αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρά και μεταφέρετέ τα σε
σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
Διαβάστε επίσης:
Κοτόπουλο καθιστό στη μπύρα (στο φούρνο, στα κάρβουνα ή στο γκάζι)
Πέννες με κοτόπουλο, σε κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας