search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:36
MENU CLOSE

Πέννες με κοτόπουλο, σε κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας

18.11.2022 06:00
Pates-au-poulet-cajun-et-tomates-sechees

Ένα περίφημο πιάτο, ιταλικής προέλευσης που συνδυάζει τα αρώματα της λιαστής ντομάτας και του βασιλικού σε μια κρεμώδη και βελούδινη σάλτσα που περιχύνεται πάνω σε πέννες και τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλου.

Η πεντανόστιμη αυτή συνταγή με τους αγαπημένους συνδυασμούς υλικών θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.

Υλικά για τη Συνταγή

115 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, από το βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες

450 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, με όλα τα λιπαρά

½ φλιτζάνι γάλα, με όλα τα λιπαρά

1 φλιτζάνι μοτσαρέλα ξηρή (όχι φρέσκια), τριμμένη

225 γραμμάρια πέννες

1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο

¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες μπούκοβο

½ φλιτζάνι από το νερό που έχουν βράσει οι πέννες

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, σοτάρετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Αφαιρέστε από το τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο και κρατήστε το λάδι.

2.Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλάτι με την πάπρικα και πασπαλίστε με αυτό το μίγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου.

3.Βάλτε τα φιλετάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με το λάδι και σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αποσύρετέ τα και κρατήστε τα στην άκρη μέσα στο σκεύος.

4.Ετοιμάστε τις πέννες, βράζοντάς τες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε τις και κρατήστε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

5.Κόψτε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες και ρίξτε τις στο τηγάνι με το κοτόπουλο.

6.Προσθέστε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την τριμμένη μοτσαρέλα και φέρτε τα όλα σε χαμηλό βρασμό. Αφήστε τα όλα να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσει το τυρί και να προκύψει μια κρεμώδης σάλτσα.

7.Συμπληρώστε με τις βρασμένες πέννες και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα.

8.Πασπαλίστε με το βασιλικό, τις νιφάδες μπούκοβο και ανακατέψτε καλά.

9.Δοκιμάστε τις γεύσεις και αλατοπιπερώστε επιπλέον, αν χρειάζεται. Επίσης, αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή, αραιώστε την με μια μικρή ποσότητα από το νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό των ζυμαρικών. Μην το προσθέσετε όλο μεμιάς, γιατί μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από ½ φλιτζάνι.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες σουζέτ, το γαλλικό επιδόρπιο που ανάβει φωτιές

Τούρκικα κεφτεδάκια κόκκινης φακής (ωμοφαγικά και βίγκαν)

Στροβιλιστά μπισκότα με καφέ εσπρέσσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:35