search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:07
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεμένουν από πολεμοφόδια οι ΗΠΑ (Videos)

24.11.2022 17:47
ukraine new

Η αδιάκοπη παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ έχει ως συνέπεια να επηρεάζονται αρνητικά τα αποθέματα πυρομαχικών του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με το Associated Press και το Πεντάγωνο υποχρεώνεται να επανεξετάσει την πολιτική του.

Η δύναμη πυρός που διαθέτουν οι Ουκρανοί προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ, που στέλνουν εφόδια σχεδόν κάθε εβδομάδα, κατευθείαν στην πρώτη γραμμή. Ωστόσο οι γραμμές παραγωγής αμυντικού υλικού στις ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ενός τόσο μεγάλης κλίμακας πολέμου, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της παραγωγής αντιαεροπορικών πυραύλων Στίγκερ, που είχε κλείσει, με συνέπεια τώρα να μην υπάρχει ανεφοδιασμός του αμερικανικού στρατού.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ένα νέο κύκλο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Ωστόσο ο Μάικλ ΜακΚορντ, που έχει την ευθύνη ελέγχου των πυρομαχικών του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι «δεν είχαμε φτάσει άλλοτε σε θέση να έχουμε κρίσιμα αποθέματα πυρομαχικών μόλις για λίγες μέρες», για να προσθέσει ότι «τώρα όμως υποστηρίζουμε ένα σύμμαχο».

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα συμβόλαια ύψους 14,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την επιτάχυνση της παραγωγής νέων HIMARS ώστε να αποκατασταθούν οι ελλείψεις στις αποθήκες.

«Αυτός ο πόλεμος έδειξε ότι η παραγωγή πυρομαχικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους συμμάχους μας είναι ανεπαρκής για μεγάλους χερσαίους πολέμους», σχολίασε στο Associated Press, ο Ράιαν Μπρομπστ, αναλυτής του Κέντρου Στρατιωτικής και Πολιτικής Ισχύος, στο Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών.

Τι λέει η Μόσχα για το μπλακ-άουτ στο Κίεβο

Την ίδια ώρα στην Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωνε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έβαλαν στο στόχαστρό τους το Κίεβο το περασμένο 24ωρο, αλλά οι καταστροφές που έγιναν στην ουκρανική πρωτεύουσα προκλήθηκαν «από αστοχίες πυραύλων» που έχουν εγκαταστήσει οι Ουκρανοί και οι σύμμαχοί τους στην πόλη.

Το μεγαλύτερο μέρος του Κιέβου δεν έχει ηλεκτρική ενέργεια και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό, μία ημέρα μετά τις μαζικές επιθέσεις, που άφησαν στο σκοτάδι και άλλες ουκρανικές πόλεις.

Όμως η Μόσχα ισχυρίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μία μαζική επίθεση από αέρος, ξηράς και θαλάσσης με όπλα υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της στρατιωτικής διοίκησης του συστήματος ελέγχου της Ουκρανίας και όχι εναντίον πολιτικών στόχων.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε : «Θα ήθελα να τονίσω ότι ούτε μία επίθεση δεν έγινε σε στόχους στην πόλη του Κιέβου».

«Όλες οι καταστροφές που ανακοινώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου στην πόλη είναι συνέπεια της αστοχίας των πυραύλων των ξένων και των ουκρανικών αντιαεροπορικών συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί σε κατοικημένες περιοχές στην ουκρανική πρωτεύουσα», πρόσθεσε ο Ίγκορ Κονασένκοφ.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος απάντησε ότι η Ρωσία έπληξε μόνο στρατιωτικούς και όχι πολιτικούς στόχους. Η ουκρανική ηγεσία μπορεί να «δώσει τέλος στα βάσανα» ανταποκρινόμενη στα ρωσικά αιτήματα για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

Γάτα μαθουσάλας μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες – Έγινε 27 χρονών (Photos)

Από την τραγωδία στην απόλυτη επιτυχία – Η απίστευτη ιστορία του πρώτου αστροναύτη με αναπηρία (Photos/Videos)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νέο μήνυμα στην Τουρκία για τους S-400 – Απειλές για νέες κυρώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32